Zseniális akció a Vylyannál!

Bor
Vylyan Montenuovo, Pinot Noir, Syrah akció

A szívünkhöz közel álló villányi pince, a Vylyan megint olyan akcióval állt elő, ami magasan veri a GAP-kivonulás okozta vásárlási lázunkat: három izgalmas borukat, a Montenuovot, a Pinot Noirt és a Syrah-t összecsomagolták, mellé tettek egy olyan borkütyüt (kiöntővel ellátott hűtőpálcát), amit még használni is fogsz párszor és az egészet leárazták majdnem a harmadára. Az akció a nagyherceg, a kisherceg és az egzotikus néven fut.

A csomag szállítás nélkül 10 ropi (pardon, 10.290 Ft), ami önmagában, a borbizgentyű nélkül is sokkal olcsóbb, mint tételenként összerakva – pláne, ha valaki lusta és nem a pincétől rendel, hanem valahol leveszi a polcról. (Még mielőtt valaki összeadná az webshopjuk aktuális árait és ciccegve-fejcsóválva vetné magát a klaviatúrára: a borcsomagban szereplő évjáratok nem azonosak azzal, amelyek a honlapon éppen külön-külön rendelhetők a fajtaborokból.)

A csomagot kifejezetten azzal a céllal állították össze, hogy az “Ördögös-mesés” alapborokra (ld. Ördög, Kakas, Macska, Boszorkány, Hërka) rákapott fogyasztók nyissanak egy kicsit a prémium-kategória felé is és merjék felfedezni az ezeknél 2000 Ft-tal drágább boraikat is. De nyilván arra is felkészültek lélekben, hogy a Montenuovo-rajongók és Pinot-bubusok nyálcsorgatva csapnak a vásárlás-gombra.

Disclaimler: a csomaghoz adott borhűtő-pálca szintén lehet hívószó, hiszen szexi és működik, de a személyes tapasztalatunk azt mutatja, hogy ezeket a borhoz kapcsolódó csecsebecséket pont háromszor használjuk: egyszer, mikor végre a kezünkbe kaparintjuk;  egyszer, amikor villantunk vele egy társaságban, aztán egyszer, amikor ránézve elszégyelljük magunkat, hogy szegény milyen magányos lehet ott a konyhapulton. Aztán felköltöznek a felfújható asztali jégzacskó és a szűrős borszellőztető tölcsér polcára a szellemes pohárjelölő-készlet mellé.

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!