Így öltözz bornak a Borjour Halloweenen!

Bor
Borjour Halloween

A Borjour Halloween az egyik legnagyobb közönségsikernek örvendő buli a Borjour 12 éves történetében: ez az a kóstoló, ahol még a borászok is beöltöznek, a vendégek pedig nemhogy jelmezbe bújnak, de van, aki évről évre hosszú napokat tölt azzal, hogy tökéletesítse az outfitjét az eseményre.

Ha még nem lenne ötleted, adunk néhány tanácsot, hogy hogyan készülj a szombat estére!
1. Öltözz be, akkor is ha nem szoktál. Hidd el, az Otthonkában a normális ruhában érkezők lesznek kevesebben.
2. Ne takard el a szád! Ne járj úgy, mint az egyik első Borjour Halloween-buli illusztris kiállítója, aki szinte megszólalásig tökéletes Jason-ként érkezett a Péntek 13-ból, de már az első órában kiderült, hogy teljes arcot takaró maszkban igen bajos kóstolni. Cserébe a neves szekszárdi borászt tényleg csak a borairól ismerték fel a többiek. (A nevét direkt nem írjuk le, tippeljétek meg a Halloweeni Borászfelismerő Kihíváson!)
3. Hagyd szabadon a kezed! Szórakoztató dolog a fogaid között egyensúlyozni a poharat, mint a Tenkes kapitánya, de ha órákon keresztül kell csinálnod, hamar eleged lesz belőle.

A Halloweenen általában  zombik és kalózok kóstolnak túlnyomó többségben, de engedd el nyugodtan a fantáziád: e sorok írója például Botrytis volt egyik évben, bár ezt elég sokszor el kellett mondania az este folyamán. Ha boros tematikában gondolkodsz, íme néhány gyors megoldás szombatra:

Borjour Halloween jelmez

Szőlőfürt: 
Két marék lufi, egy adag spárga és kész is, ráadásul akkor sem lesz bajod, ha elbotlasz a lépcsőn.

Dionüszosz:
A bor görög istene a legtöbb ábrázolás szerint tógában és babérkoszorúban töltötte a mindennapjait. Végy egy lepedőt, tekerd magadra és kész is a jelmez!

Boros palack:
Ehhez már kell némi kézügyesség, de nem vészes: tűzz a ruhádra egy felnagyított boroscímkét, a fejedre pedig egy parafa- vagy kapszulára hasonlító, magas  kalapot. Mivel lehetne jobban levenni egy borászt a lábáról, mint ha a csúcsküvéjének öltözöl?

A Borjouron természetesen Halloweenkor is minden a borokról szól: szombaton az Otthonkában az Anonym Pince (Etyek), a Maul Pincészet (Villány), az Osztrák Bor-Ászok Webáruház  (Austrianwines), a Porgányi Pincészet (Tokaj), a Szent Gaál (Szekszárd), a Tokajicum (Tokaj), a Varsányi Pincészet (Eger), a Vesztergombi Pince (Szekszárd) és a Vojtek Pincészet (Villány) borait kóstolhatod korlátlanul, a belépő pedig tartalmaz egy palack választható és hazavihető bort is!