Borkütyük, amiket még mi is szeretünk

Bor
Reklám-borkütyük a Nyilas Pincészettől, az Etyeki Kúriától és a Rothbeertől

Finnyogtunk már eleget, hogy újabb és újabb borkütyük jelennek meg az életünkben, amiknek pont annyi értelme van, mint az elemes hónaljventillátornak: jót vigyorogsz rajta maximum egyszer, aztán megy be a lomosfiókba. Ezek hőmérők-hűtők-gyorsdekatálók-jelölőbizgentyűk ráadásul általában méregdrágák, úgyhogy még akkor sincs szívünk azonnal kihajítani őket, ha kaptuk valahol. Szóval legyenek bármilyen forradalmiak és márkásak, egy nap alatt csetresszé válnak.

Valljuk, hogy a borozáshoz csak jó bor kell, jó pohár és jó dugóhúzó. Slussz. A dekantáló még ok, de egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy otthon évente hányszor vesszük elő.
Na, innen szép nyernie annak, aki mégis el akar minket varázsolni valami logózott, de nem iható izével.

Erre mi történik: az utóbbi hetekben három boros és sörös cégnek is sikerült!

Reklám-borkütyük a Nyilas Pincészettől, az Etyeki Kúriától és a Rothbeertől 2.

Reklámanyagok a Nyilas Pincészettől, az Etyeki Kúriától és a Rothbeertől

A Nyilas pincészet már tavaly is megcsinálta a szórólapok szórólapját: kb A/4-es méretű, szép, rajta van a szortimentjük legjava jó nagyban és legyezőre van hajtogatva! Bármelyik nyári fesztiválon vagy kerthelyiségben előkapható, bárhol elfér és nem tud elromlani (haha). Ennél jobb már csak akkor lenne, ha illatosították volna valahogy – természetesen sauvignon blanc-nal vagy Irsaival!

Ahol az Etyeki Kúria megjelenik, ott a közönség nagy részből előbb-utóbb kitör az óvodás és boldogan kezdnek el karra-dekoltázsra-homlokra nyaldosni lemosható műtetkókat. A Kúria-alapsorozatukon látható látható bájos pálcikaemberkéket ugyanis műtetoválás formájában is osztogatják, és ez egyszerűen cuki. Pláne, hogy jelölőnek is jó, hiszen a delikvensről azonnal, kérdés nélkül felismerhető, hogy fehéres, vörösös vagy rozés típus.

Amikor Róth “Rothbeer” Zoltánt vártuk a rádióba, nem csak söröket hozott, hanem nagyon figyelmesen poháralátétet is, hogy ne csináljunk a stúdióból disznóólat. De milyet! Nemcsak fenszi csúszásgátlós és műanyag, hanem még beépített, fém sörnyitó is van benne! Ok, tudjuk: olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó, de akkor is: milyen menő már!

És mindhárom kütyüben az a legjobb, hogy használat után eljátszod valahová, nem szakad meg érte a szíved, viszont egy csomószor eszedbe fognak jutni. A kütyük is és az alkotóik is.

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!