Ezt kóstoljuk a Brigádnál elsőként a Borjour Besten!

Bor
Brigád pince Chardonnay 2016, Mór a Borjour Besten

A Brigád pince kicsi, még ismeretlen banda Mórról, akik a Vén Kecske ezerjóval már beírták a nevüket a szívekbe az idei Borfesztiválon. A Borjour Best-en viszont a 2016-os Chardonnay lesz a nagy durranás, amiről minden beavatott suttogni fog: chardonnay-ból ugyanis soha nem elég, pláne, ha ilyen jó.

Új, delikát pincéket felfedezni a legjobb móka: egyrészt nagyon kellemes meglepetéseket tudnak okozni, másrészt a bennfentesek jólértesültségével lehet vinni a hírüket, majd amikor befutottak, szájbiggyesztve legyinteni a lelkendező hírekre: “én már a kettővel ezelőtti évjáratukat is kóstoltam!” A Brigád pince a boraik és az arculatuk miatt erre kiválóan alkalmas.

A Chardonnay azért is érdekes, mert végül is házasítás: két különböző időpontban szedték a szőlőt: a korábban szüretelt fele acéltartályban erjedt, a második ütem viszont újhordóban, egy kicsit héjon áztatva. Végül a kierjedt borokat használt hordóban házasították össze és finomseprőn érlelték még 5 hónapig: így mindkét chardonnay-stílus legjobb stílusjegyeit tudták megőrizni a kész chardonnay-ban.

Borjour Best-re mindenből a legjobbat hozzák el neked a kiállítók: borból, sörből, ételből, zenéből. Egy igazán különleges, csak erre az alkalomra megnyíló helyszínen, a Városligeti-tó partján, a Műjégpálya Csatoló Csarnokában és teraszain várnak a prémium kiállítók kiemelkedő termékeikkel, október 6-án és 7-én! Részletek a Borjour honlapján és a Borjour Best Facebook-eseményén.