Csúcsproseccoval érkezik a WineMission a Bestre!

Bor
Colle Baio prosecco a WineMission-től a Borjour Best-en

Il Colle – Colle Baio Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Spumante Brut – Vino Biologico

Szép, olaszosan dallamos, de már-már kimondhatatlanul hosszú név egy Prosecconak. Persze minden szónak megvan a maga jelentése és jelentősége, amely az elegáns üvegbe költöztetett pezsgő nemességét kívánja hirdetni.

Colle Baio, egy Prosecco a legjobb területekről, méghozzá BIO, azaz organikus művelésű szőlőtőkék termése. Ez már önmagában kuriózum, hiszen kevés pezsgőkészítő vág bele az Olaszországban amúgy egyre inkább terjedő organikus gazdálkodásba, csökkentve ezzel terméshozamát és lemondva az összes technológiai huncutságról, amely egy bort minden évjáratban könnyen eladhatóvá tesz a nagyközönség számára.

Colle Baio, a megtestesült tisztaság. Már a külcsín is a pezsgő tisztaságára utal, amelyet a pincészet is hirdet egyedi termékéről, de ami igazán meglepi a sokat kóstolt ízlelőszerveinket az a tökéletesen eltérő ízvilág a már megszokott, kissé az átlagfogyasztók ízlésére hangolt Proseccok átlagos világától. A Glera, közismertebb nevén Prosecco szőlő igazi arca. Vegyszerek és furmányos technológiai vívmányok használata nélkül.

Colle Baio, jelentése egy hegyi lovas utacska, valamikor a régmúltból. Ennek a hegyi utacskának, ahol amúgy a termőterület is elhelyezkedik sok minden összefüggése és fennkölt szavakkal átitatott anekdotái születtek már borgőzős, vagy inkább buborékos estéken, de higgyük el, a lovaknak semmi közük e termékhez. Szerencsére.

A Borjour Best-re mindenből a legjobbat hozzuk el neked: borból, sörből, ételből, zenéből. Egy igazán különleges, csak erre az alkalomra megnyíló helyszínen, a Városligeti-tó partján, a Műjégpálya Csatoló Csarnokában és teraszain várunk a prémium-kiállítók kiemelkedő termékeivel, október 6-án és 7-én! Részletek a Borjour honlapján és a Borjour Best Facebook-eseményén. Kóstold meg a pezsgőt és persze társait is a Wine Mission standján!