Miklóscsabi új DiVinot nyitott Székesfehérváron

Bor
megnyílt a fehérvári DiVino

A fehérvári DiVino nyitását jó ideje várjuk: a kecskeméti egységgel egyidőben harangozták be a vadiúj vidéki borbárt. Aztán elmúlt a nyár: azon nem is csodálkoztunk, hogy a Velencei-tótól 6, a Balatontól 16 percre nem nyitnak meg egy belvárosi borbárt – nincs az az ember, aki az aszfalton szeretne gőzölögni, legyen az bármilyen hangulatos is. Aztán jött az ősz, a szüret, a nagy borfesztiválok időszaka: a kecskeméti DiVinot már be is lakták a törzsvendégek, de a fehérváriról még mindig csak a lesifotókat láthattunk a készülődés különböző fázisaiból.

Decemben 2-án viszont nagyszabású protokoll-, aztán még nagyobb közönség-koccintással megnyitotta a kapuit a Junibor Egyesület borait forgalmazó borbár-lánc hatodik egysége, a fehérvári DiVino.

A két tulajdonos a Szent István téri anya-DiVino zsakmai vezetőjeként és az újhullámos móri borászatok arcaként is ismert Miklós Csabi, illetve a tősgyökeres székesfehérvári Suralik Attila. A kínálat természetesen itt is a Junibor Egyesület tagjainak boraiból áll össze: fiatal, többségében másod- vagy harmadgeneráció borászdinasztiák majdnem teljes szortimentjét lehet kóstolni szinte az összes magyar borvidékről, kedd délutántól vasárnap hajnalig.