Zöld bor. Érted, zöld…

Bor

Újabb piaci rést talált egy kaliforniai borászat: a Canna Vine nevű boruk ugyanis marihuánával készül. A cuccot csak Kaliforniában lehet kapni, mivel a többi államban, ahol a könnyűdrogot  már legalizálták, a bor és a kannabisz házasítása még mindig tilos. És valószínűleg ott sem a mindennapi lelazuláshoz vásárolják a rajongók, akik lusták simán betépni ivás közben, ugyanis 120 és 400 dollár között mozog egy fél literes üveg ára, sőt, még orvosi marihuanára jogosító receptet is kérnek hozzá – bár valószínűleg a célcsoportnak ezt sem túl bonyolult beszerezni.

cannavine2

Az ízéről sajnos még nem tudunk beszámolni, a leírások csak a hatásáról szólnak, amit viszont mindenki el tud képzelni, aki egy kicsit jártas egy kicsit a témában.

A fellelt képek szerint az alapbor merlot, de a fura az, hogy rövid kutakodás után találtunk egy kísértetiesen hasonló, CannaWine nevű produktumot is, ami viszont spanyol. Igen, a Costa Bravan termett garnacha és carinana házasításából áll, amit az Ebro deltájában szüretelt kannabisszal bolondítottak meg. Itt már édességről, piros és feketebogyós gyümölcsökről is szól a leírás, és a 14%-os alkoholtartalom miatt behűtve ajánlják a fogyasztását.

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!