Egy Villányi Franc csokihoz, ünnepekre, na és fesztiválzáráshoz

Bor
Kővilla Villányi Franc a Borjour Besten

A Kővilla Válogatás 2012-es Villányi Franc-ja most a nagyágyú a Csányi Pincészet kínálatában: a Hársos dűlőből származó vörösbor tündöklő formában van és mindent megmutat, amitől a Cabernet Franc-t átnevezték Villányinak a nemzetközi mezőnyben.

A Kővilla Franc több, mint két évet töltött hordóban: a tétel kétharmada 225 literes (tehát barrique), egyharmada pedig nagyobb,  500 literes hordókban érlelődött a még tökéletesebb harmónia érdekében, majd egy-másfél év palackérlelés után fantasztikus textúrával és lenyűgöző eleganciát mutatva kerül a poharakba. Ha csak a lényegesebb borversenyeken begyűjtött érmeinek a matricáját tennék fel a palackra, akkor sem látszana a címke: 2017-es Borkiválóság, aranyérem a Berliner Wine Trophy-ról, ezüst a a Japan Wine Challenge-ről, a Decanter Asia Challenge-ről, az International Wine Challenge-ről és még sorolhatnánk a lenyűgözött zsűriket.

Mi már mikrofon előtt is kóstoltuk, úgyhogy első kézből ajánljuk, hogy a kóstolási sor végére hagyd, különben ennél fogsz leragadni! De ha csokoládéhoz keresel bort, akkor se hagyd ki a jelöltek sorából!

A Borjour Best-re mindenből a legjobbat hozzák el neked a szervezők: borból, sörből, ételből, zenéből. Egy igazán különleges, csak erre az alkalomra megnyíló helyszínen, a Városligeti-tó partján, a Műjégpálya Csatoló Csarnokában és teraszain várnak a prémium kiállítók kiemelkedő termékeikkel, október 6-án és 7-én! Részletek a Borjour honlapján és a Borjour Best Facebook-eseményén.