Borozd körbe az országot a hétvégén! – programajánló

Bor
Programajánló 05.12-14.

Ezen a hétvégén sem kell házibulit rendeznie annak, aki sok emberrel együtt szeret jót borozni! Bármerre indulnál, biztosan útba esik egy olyan kóstoló, amit kár lenne kihagyni. Íme a szubjektív Flavor-programajánló május 12-14-re:

Balatonfüred: Rizling Tavasz 
A Rizling Generáció szezonnyitó nagykóstolóját az Északi part új sztárhelyén, a Nem Kacsa étteremben tartják, ahol 20 borászat több, mint 70 borát mutatják be sétáló kóstolón. Természetesen nem csak olaszrizlinget, de persze lesz ott bőven Balatonbor is!

mikor: május 13, 13:00-19:00
hol: Nem Kacsa étterem, Balatonfüred

Budapest: Rosalia Fesztivál 
Az ország legnagyobb rozé-merítésével segítenek rákészülni a tomboló rozészezonra a Rosalian: 56 boros kiállítónál lehet megtalálni a kedvenc rozét vagy buborékost a nyárra. Több ezer fős ereszdelahajam a Városligetben nagykoncertekkel.

mikor: május 12-14.
hol: Budapest, Városliget

Eger: Napbor ünnep
A St. Andrea borászat legnagyobb eseménye az évben: Macok bisztróc piknikkel, vezetett pincetúrákkal, kötetlen és kötött kóstolókkal, Tóth Verával és persze sok-sok Napborral személyesen a Lőricz családtól. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

mikor: május 13. 12:00-23:00
hol: St.Andrea pincészet, Egerszalók

Mátra: Mátrai BorNapok
A Mátrai Május programsorozat egyik legnagyobb helyszíne és programja Gyöngyös főterén. Aki a borokra közelebbről is kíváncsi, annak a Nyilas pincészet dűlőtúrát is szervez, akár transzferrel a főtérről! A Mátrai Május nagykóstolóját pedig május 25-én, Budapesten tartják, a Borjour szervezésében.

mikor: május 12-14.
hol: Gyöngyös, Fő tér

Szeged: Szegedi Borfesztivál
A legnagyobb és egyik legnépszerűbb szabadtéri borfesztivál, amire évek óta tömött vonatok indulnak Szegedre. Péntektől 10 napig folyik a bor a Széchenyi téren: 150 borász kiállító és megszámlálhatatlan hozzájuk kapcsolódó gasztrokiállító és program várja a rajongókat határon innenről és túlról.

mikor: május 12-21.
hol: Szeged, 10 helyszínen

Tokaj-Hegyalja: Fagyosszentek engesztelése 
A név hangulata ne rettentsen meg senkit: a Patríciusnál úgy kell a fagyosszentek kedvében járni, hogy  meg kell kóstolni a 2016-as száraz borokat, az encsi Anyukám mondta fogásait, Hot Jazz Bandet kell hallgatni, majd lezárásként aszúkóstolón kell részt venni. Lennénk fagyosszentek!

mikor: május 13, szombat, 11:00-18:00
hol: Patrícius Borház, Bodrogkisfalud

Jövő héten pedig már hét közben pihenjetek rá a Gourmet Fesztiválra: a Millenárisról idén nehéz lesz hazamenni!