Pénteken Clark, aztán engedd el – programajánló a pünkösdi hétvégére

Bor

Megint jó hosszú lesz: íme az alapos, Flavor-féle boros programajánló a pünkösdi hétvégére! Fura, de nem találtunk olyan kifejezetten borra kihegyezett programot, ami az egész hosszú hétvégén tartana. Ebben az a jó, hogy ha mindegyiket kipipálod, még akkor is marad egy nap aludni és családozni!

Tízezerjó
A Borjour nyárnyitó kóstolója a Clark Ádám téren 10 vagány móri borászattal és 10ezerjóval! A kiállítók persze nem csak ezerjót hoznak, de anélkül nem is érdemes leheveredeni a fűbe, hogy legalább kettőt meg ne kóstoltál volna a büszkeségeikből. Péntek délutántól a nullás kilométerkőnél elkezdődik a budapesti nyár!
Mikor: június 2-3. 17.00-22.00
Hol: Budapest, I. kerület, Clark Ádám tér
Részletek: a Tízezerjó Facebook-eventjén 

Divino Szülinap 
6 éves lett az első, Szent István téri DiVino. Megérkeztek a vadiúj, Sauskával közösen készített Divino-pezsgők. Nyitva van a terasz, lehet megint szökőkúton üldögélve borozni.Kell ennél több ok az ünneplésre? Arról nem szólnak a hírek, hogy közös Happy Birthday-éneklés lesz-e, de lufieregetés biztosan!
Mikor: június 2. 18.30-22.30
Hol: Budapest, Szent István tér 3.
Részletek: a szülinap Facebook-eventjén 

Feszt! Eger
Óriásbuli a Bolyki-völgyben: Punnany Massif, Halott Pénz, Margaret Island, Vad Fruttik, Kiscsillag, Szabó Balázs Bandája, bor, fröccs, sör  – szóval ez már nem bemelegítés, hanem az igazi nagyfesztivál-szezon első darabja!
Mikor: június 1-3.
Hol: Eger, Losonczy völgy
Részletek: a Feszt! Eger honlapján és Facebook-oldalán

Cseri pince feat. Daniel O’Shea
A Cseri pince három borának is most tartja a premierjét: felkérték hát Daniel O’Shea-t, hogy főzzön hozzájuk. Ő pedig nem bírta ki a poént, tehát a menüben szerepel nyúk is. (A Cseri Pince Nyúlon található).
A rendezvény jogosítványbarát:  a pincéhez 5 turnusban indulnak buszok Győrből, a Rába Hotel parkolójából. Előzetes regisztráció kötelező!
Mikor: június 3., szombat 12.00 és 22.00 között kétóránként
Hol: Cseri Pince, Nyúl, Panoráma utca 7.
Részletek: a kóstolónap Facebook-oldalán 

Pünkösd az Erdőbényei kertekben
Bor, mámor, Bénye kicsiben: szombaton és vasárnap négy helyszínen, a Béresnél, a Karádi-Bergernél, az Illés Pincénél és a Préselőnél várják nyitott pincékkel és koncertekkel-programokkal az arra járókat. A főszereplő természetesen a furmint.
Mikor: június 3-4.
Hol: Erdőbénye négy pincészetében
Részletek: az esemény Facebook-oldalán

II. Siklósi BorVár
14 villányi és siklósi borászat vonul fel a siklósi vár teraszán, hogy kötetlen sétálós kóstolón mutassák be a boraikat, Extraként DJ és Vivat Bacchus-koncerttel. A helyszín és a borok és az idő is gyönyörű: ebben már hiba nem lehet! Nem azt mondjuk, hogy kóstold magad a Tenkes kapitányára, de még az is benne lehet a pakliban!
Mikor: június 3, szombat, 18.00-0.00
Hol: Siklósi vár
Részletek: a kóstoló Facebook-oldalán