Pihenj rá a jövő hétre! – Boros progamajánló július legelejére

Bor
Boros programajánló 2017 július 1.

Úgy tűnik, Budapest kiürül erre a hétvégére: a partiarcok a Volt fesztiválon csapatják soproni kékfrankos-rozékkal a kezükben,  a kevésbé partiarcokat pedig elkergette a júlus 1-2-i Red Bull Air Race szele. Vagy egyszerűen csak rákészülnek a jövő hétre, hiszen csütörtökön kifut a Borjour Borhajó, indul a Budapesti Borbár Túra, kiöltözni pedig a Vinagora Borgálára lehet.
Azért összegereblyéztünk egy adag boros programot, amit kár lenne kihagyni.

St. Andrea Skybar nyitóhétvége
Tényleg megnyitott Budapest legmutatósabb rooftopja, a St.Andrea Skybar a Váci1 irodaház legtetején: az elképesztő belső térrel, teraszokkal és kilátással rendelkező tetőterasz az ország legkomolyabb koktél-választékát vonultatja fel. Borosoknak pedig ott a két St.Andrea-pezsgő, amit csak itt és a Wine Bar-ban lehet megkóstolni, úgyhogy öltözz fel az alkalomra!
Mikor: június 30-július 1.
Hol: Budapest, Váci utca 1.
Részletek: a St.Andrea Skybar Facebook-oldalán 

Budafoki Pincejárat
Budafok végre ráébredt, hogy nem csak évente egyszer, a Bor- és Pezsgőfesztiválon szeretné megmutatni, hogy a főváros közigazgatási határain belül is működnek pincészetek: hopon-hopoff körjáratot indítottak hétvégente.
A busszal a belvárosból könnyedén és jogsibarát módon el lehet ruccanni a Törleyhe vagy a Katona Borházhoz.
Mikor: július 1.
Hol: Stadionoktól, a Ferenciek teréről vagy a Gellért térről Óbudára
Részletek: a Pincejárat honlapján

Kedves Bistro Grand Opening, Eger
A St.Andrea pincészetnek sűrű a hete: a Skybar után Egerben is nyitnak egy prémium-borbárt, a Kedvest. A próbaüzem már két hete tart, itt az idő, hogy meg is ünnepeljék a Szépasszonyvölgy legszebb gyöngyszemét! A borokon túl Aperol-spritz és jó zene vár mindenkit, aki nem akar lukra futni a környéken.
Mikor: július 1.
Hol: Szépasszonyvölgy, 38-as pince
Részletek: az esemény Facebook-eventjén 

Bor, mámor, Somló 
Úgy fest, az éjszakai pincetúra után kialudták magukat a somlói borászok és hárman újra tettre készek: a Somlói Vándor,  a Kőfejtő és a Barcza Pince közös buszt indít Budapestről, hogy egy nap alatt megmutassnak 12-nél több bort és a saját pincéjüket. Este pedig haza is szállítják a vendégeket.
Mikor: július 2.
Hol: Somló, indulás Budapestről
Részletek: a túra Facebook-eseményén

Zsolnay Fényfesztivál, Pécs
Nem kifejezetten boros program, de a Zsolnay-negyedben a siklósi és villányi borokon túl a pécsi borvidék ritka borait is meg lehet kóstolni, a Fényfesztivál pedig nagyon menő rendezvény! Koncertek, bulik, és több, mint 10.000 m²-nyi színes fény Pécsen.
Mikor: június 30-július 2.
Hol: Pécs, Zsolnay-negyed
Részletek: a Fényfesztivál honlapján 

Készülj a jövő hétre!

Borjour Borhajó 2. 
Másodszor fut ki ezen a nyáron a Zsófia-hajó kétszáz boldog Borjourozóval a fedélzetén. Csernyik, Font, Kerekes, Maczkó, Vojtek, Wunderlich-borok, Martini prosecco-k és a belépő árában benne van egy palack elvihető bor! A regisztráció kötelező.
Mikor: július 6.
Hol: Zsófia Rendezvényhajó
Részletek: a Borjour Borhajó eventjén

Bor, mámor, Bénye
A csütörtöki nyitókóstolóval (amit a Flavor stábtagja moderál) elkezdődik a kedvenc borfesztiválunk, a Bor, mámor, Bénye az erdőbényei kertekben. Szállás a környéken még elvétve akadhat, gyorsan tervezz!
Mikor: július 6-9.
Hol: Erdőbénye
Részletek: a fesztivál honlapján