Menekülj rozéba a Vizes VB elől!- boros programajánló

Bor
Boros programajánló 2017. július 15-17.

Aki a július 15-i hétvégén Budapesten ragad, az már úgyis érzi a vesztét: ha sporteseményt akar nézni, akkor ünnepelhet, ha nem, akkor tárazzon be jól egy házibuliba, mert megmozdulni úgysem lehet a városban.

Két programot azért találtunk a fővárosi FINA-árváknak:

Le Gourmet de Bordeaux Pezsgő és Osztriga a Francia Utcabálon
A franciák nagy nemzeti ünnepét minden évben utcabál köszönti a Francia Intézetnél – idén ugyan elcsúsztatják egy nappal a bulit, cserébe a Le Gourmet de Bordeaux szövetkezett Osztriga Sommelier-vel és az osztrigák Polls-Royce-jait hozzák el a Fő utcai ínyenc utcabálba!
Mikor: július 15., 18.30-23.00
Hol: Budapest, I. ker., Fő utca 17.
Részletek: az esemény Facebook-eventjén

FIRST Craft Beer Főzdenyitófeszt
Sörös körökben régóta szállnak a hírek egy hiper-szuper-giganagy kisüzemi főzde nyitásáról a Váci úton. Most végre elérkezett a pillanat: a főzde készen áll, hogy a TapRoomot is megnyissák. 8 friss (annyira, hogy nem is kéne hozzájuk  hordó, csak csövek a főzdeteremből a bárba) sör lesz a csapon, amit először a nyitóbulizók kóstolhatnak. Kíváncsiak vagyunk, durran-e akkorát, mint ahogy várjuk!
Mikor: július 15-16., 16:00-2:00
Hol: Budapest, IV. ker, Váci út 83.
Részletek: a nyitóbuli Facebook-eventjén

Ha elhagynád a várost, ne Füred irányába tedd! Vagy ha igen, lelked rajta. (Ott is a FINA-káosz vár, de legalább a Tagore-sétányon nagyobb eséllyel akadsz borra.)

Villányi Rozéfesztivál
A villányiak a rozét sosem veszik komolyan – illetve készítés közben dehogynem, utána viszont azon vannak, hogy hatalmas buli közepette fogyjon el. A Rozéfesztivál alatt nemcsak az egész város, hanem a vendégek is rózsaszínbe öltöznek, a Rozémaraton pedig a legviccesebb közösségi futás a placcon.
Mikor: július 14-15.
Hol: Villány
Részletek:  a Rozéfesztivál honlapján 

Badacsony Bor7
Két hét hejehuja az ásványos borok hazájában: 14 pince mutatkozik be (minden nap 1-1) és számtalan koncert, program és bor között lehet válogatni. A részletes programok miatt a Facebookot ajánljuk inkább, a honlap nem túl acélos, a borászatok és az előadók line-upja annál inkább!
Mikor: július 14-28.
Hol: Badacsony
Részletek: a borhetek Facebook-oldalán 

Jazz és a Bor Fesztiválja, Balatonboglár
Négy napon át minden este 2 koncert és 4-6 borász várja a nyaralókat a Kultkikötőben. A fesztivál idén nagykorú, azaz 18 éves, tehát van mire alapoznia a hírét. Rossz időben zárt térben lehet kóstolni és zenét hallgatni. Július 15-én délután pedig érdemes átsétálni a lellei Napfény Strandra, mert az ott állomásozó cirkusz elefántot fürdet a Balatonban!
Mikor: július 12-15.
Hol: Balatonbolgár, Kultkikötő, Árpád utca 17.
Részletek: a fesztivál honlapján vagy FB-oldalán

 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!