Borozd körbe mindkét partot! – programajánló július legvégére

Bor
Boros programajánló július 29-30

Budapest elesett: a programszervezők feladták a harcot és csak hétköznapra szerveznek boros eseményeket a fővárosba, hiszen aki marad, az magától is odatalál a kedvenc borbárjába – aki nem, annak felesleges fájlalni a szívét. Irány tehát a Balaton vagy ha prüszkölsz a víztől, akkor a Mátra!

Mátra Open Nyári Borfesztivál 
Babiczki Laci Dubicz-Dunai Detti, Kovács Zita és Kerekes Tamás, azaz a Mátra Open ezúttal a Dubicz Borászat kertjében és pincerendszerében szervez nyári fesztivált, hogy megmutassák a Mátra új, menő és gyönyörű borokkal teli arcát. Kostólás, pincetúra, koncert és hajnalig tartó buli várható. Vendégművészek: Csernyik Pince, GoBri, Bata-Loyal.
Mikor: július 29.
Hol: Dubicz Borászat, Gyöngyös, Koháry út 4.
Részletek: a fesztivál Facebook-eventjén

Strandok Éjszakája országszerte
Bár az éjszakai fürdőzés strandra belógva és vadvízben az igazi, de ha valaki szervezettebb körülményekre és villanyfényre vágyik, az idén 41 hazai fürdőben csobban hat meg a csillagos ég alatt. A legtöbb helyen zenével, koncerttel, tűzijátékkal és étellel-itallal várják a vendégeket, nagyjából éjfélig, de a nyitva tartás strandonként változhat!
Mikor: július 28.
Hol: országszerte
Részletek: a teljes lista és a programok a Fürdőszövetség honlapján érhetők el

Pántlika Nap
Hagyományosnak mondható a dörgicsei Pántlika Pincészet családi napja – már ha egy borról szóló eseményt lehet így nevezni. De miért ne lehetne, ha templomrom-látogatás, lovas kocsis dűlőtúra, ugrálóváras-arcfesős gyerekmegőrző is szerepel a programban? A borkóstolás persze alapeleme a 18 éven felülieknek szóló részben.
Mikor: július 29.
Hol: Dördicse, Fő utca 67.
Részletek: a Pántlika Nap Facebook-eseményén

XXV. Lellei Borhét 
A balatonlellei borászok idén a “villáműző” Szent Donát tiszteletére rendezik a borhetet, ami ráadásul rögtön 10 nap, márpedig a szentnek van dolga mostanában, úgyhogy ráfér egy kis erősítés. Naponta 5-6 fellépő és 17 helyi borászat várja a déli parton tekergőket. Hajrá könnyű, gyümölcsös vörösök, hajrá Balatonbor!
Mikor: július 28-augusztus 6.
Hol: Balatonlelle, Rendezvénypark
Részletek: a Lellei Borhét Facebook-oldalán 

Sörvacsora az Első Füredi Sörház Gastropub-ban
Az északi parti programajánlót a Gilvesy Bohém Légyottal akartuk kezdeni, de az a buli sajnos túl jó és máris teltházas. Marad tehát egy különlegesség: a Balaton17 Brewery egyelőre gerillaként működik együtt például a HopToppal, de már épül a saját főzde is a Balatonparton. Az első 4 sörükhöz pedig az Olimpia séfje,  Garai Ádám készít közös menüt a füredi konyha gazdájával, Előházi Ádámmal.
Sörözz úgy, mintha boroznál!
Mikor: július 30.
Hol: Balatonfüred, Gyógy tér 3.
Részletek: a sörvacsora FB-eventjén

JÖN, JÖN, JÖN! 

Borjour Extra – Határon túli kóstoló: jövő héten csütörtökön kezdjük a hétvégét: a Stefánia Palota kertjében határon túli magyar borászatok kínálják az izgalmasabbnál izgalmasabb boraikat. A kóstoló ára tartalmaz egy 1000 Ft-os kupont is, ami a helyszínen levásárolható, hogy otthon tovább ismerkedhess a 150 km-re fekvő “egzotikumokkal!”
Mikor: augusztus 3.
Hol: Stefánia Palota (bejárat a Zichy Géza utca felől)
Részletek: a kiállító borászatok névsora és a jelentkezés feltételeit a borjour.hu-n találjátok 

Borjour Borhajó: szombaton pedig idén harmadszor fut ki velünk a Zsófia, hogy a tetejéről szájtátva bámuljuk Budapestet és a naplementét. 8 borászat borai kísérnek a Szabadság-hídtól a Margitig, majd a Rákócziig és vissza. A kóstoló végén mindenki választhat egy palackot – és persze el is viheti magával! 🙂
Mikor: augusztus 5.
Hol: Zsófia Rendezvényhajó,
Részletek: a kóstoló Facebook-eventjén