Mindent felgyújtanak – boros programajánló Szent Iván-éjre!

Bor
Szent Iván éji boros programok, június 24.

Múlt héten a vidékiek, most a budapesti programszervezők döntöttek úgy, hogy elengedik ezt a hétvégét: úgysem marad a városban senki. Az időt és  lehetőségeket nézve igazuk lehet: máglyát rakni a belvárosban macerás, úgyhogy aki Budapesten tölti a szombatot, az úgyis teraszt keres.

Múzeumok Éjszakája a Törley Pezsgőpincészetben
Kultúrprogramnak is el lehet adni, odabent pedig hűvös van: aki nem járt még a budafoki hatalmas pincében, annak kötelező program. Kordélutántól éjjel fél kettőig várják a vendégeket a kitárt épületben, ahol először egy pezsgősdugóba, aztán palackba, végül egy pohárba sétál át az ember, mintha csak buborék lenne!
Mikor: június 24. 
Hol: Törley Pezsgőpincészet, Budafok, Anna utca 7. 
Részletek: az esemény Facebook-oldalán 

ChardonnÉJ
Etyek egyik fő fajtájának nagy ünnepét tartják az Öreghegyen: az Etyeki Kúria az egyik kezdeményező, de balatoni és tokaji vendégpincészetek is felvonulnak. A chardonnay-kon túl este 9-től Random Trip koncert Fábián Julival!
Mikor: június 24. 
Hol: Etyeki Kúria, Etyek, Öreghegy  
Részletek: az esemény Facebook-oldalán 

Somlói Éjszakai Pincetúra
Magyarország legkisebb borvidékét kis túlzással egy éjszaka alatt be lehet járni, bár ahány pince és vendéglátóhely nyitva lesz, a hajnal valahol a közepén éri majd a vendégeket. Ez az a nap, amikor dugó van a földutakon a gyalogosoktól: Somló legnépszerűbb rendezvényén 29 megállóhelyet kell teljesíteni!
Mikor: június 24-25-re virradó éjjel, reggel 5-ig!
Hol: Etyeki Kúria, Etyek, Öreghegy  
Részletek: az esemény Facebook-oldalán 

Szent Iván napi Tűzről pattant Dűlőparty
A Mátra OPEN tagjai elvonulnak Kerekes Tamás pincéjéhez, viszik a boraikat és raknak egy akkora máglyát, hogy ember legyen a talpán, aki átugorja! Piknikezős, szerelmes éjjel Babiczki, Dubicz, Kerekes és Kovács borokkal.
Mikor: június 24.
Hol: Kerekes Szőlőbirtok és Pince, Gyöngyöstarján
Részletek: az esemény Facebook-oldalán 

Debreczenier Gourmet Fesztivál
17 top étterem a környékről és az ország más tájairól, szakmai bemutatók, Kraft-kiképzés a HopToptól, szóval nem játszanak kicsiben. A jelszó vicces: Kolbászból kerítést!, de ettől ne egy zsírszagű falunapra gondoljatok, inkább a Millenárison tartott Gourmet Fesztivál lazább kiadására!
Mikor: június 24-25. 
Hol: Debrecen, Békás-tó
Részletek: a fesztivál honlapján