Pokrócokat a fűbe, poharakat a kézbe: itt a hétvégi programajánló!

Bor
boros programajánló június 9-11

Aki kifejezetten borozni szeretne, annak ezen a hétvégén el kell hagynia Budapestet (a Nagy Pezsgőkóstolóra már nem kaphatók jegyek), de Etyek magasságában már lesz mindenféle jó – itt a Flavor aktuális hétvégi boros programajánlója a június 9-11-i hétvégére!

Óbudai sörfeszteszivál –  Kisüzem
Majdnem 30 magyar kisüzemi sörfőzde vonul fel a sztároktól a vidéki felfedezendőkig és összesen 200 féle sört kínálnak majd Óbuda legszebb terein. Nincs belépő, nincs kötelező pohár, de van napi három koncert a Kobuci kertben és 11 streetfoodos kiállító. A nagyon érdeklődőknek előadásokat is tartanak a főzdék.
Mikor: június 9-11.
Hol: Óbuda, Fő tér és Szentlélek tér
Részletek: a fesztivál Facebook-oldalán, de inkább a www.gasztrobuda.hu-n.

88. Ünnepi Könyvhét 
Borozni ugyan lehet, ha valaki nagyon nem bírja: a Vörösmarty téren nem nehéz fröccshöz jutni, maximum drága. De itt nem is ez a lényeg, úgysem fog elférni a pohár a kezedben! Idén a Könyvhéthez csatlakozik a 16. Gyerekkönyvhét is, a másik fő budapesti helyszín az Allee előtti sétány.  A katalógus letölthető a Könyvhét honlapjáról, de ember legyen a talpán, aki végigrágja!
Mikor: június 8-12.
Hol: Budapest, Vörösmarty tér
Részletek: az Ünnepi Könyvhét honlapján 

Jó éjszakát, Mád! 
Tokaj-Hegyalja legjobban pezsgő (bocs) településén 25 helyszínen várják nyitott pincékkel, előadásokkal, koncertekkel, csillagfényes dűlősétákkal a rajongókat. A közelben szálláshoz jutni már nem lehet, de a buli úgyis sok helyen reggelig tart! A koncertekre jegyet kell váltani, a többi helyszín között pedig úgyis sodor majd a mádi éjjel egyedülálló hangulata.
Mikor: június 10.
Hol: Mád
Részletek: a Facebookon és Jó éjszakát, Mád! letölthető programfüzetében

VI. GERE Jazz Fesztivál 
Ez már régen nem az a kategória, hogy egy borászat egy kóstolót szervez és színesítésnek rendez egy koncertet: a GERE Jazz Fesztiválon csak úgy zuhognak a nagy nevek: Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Sena, Snétberger & Stockhausen, Nouvelle Vague. Idén provance-i hangulatban várja a vendégeket Gere Attila Pincészet.
Mikor: június 9-10
Hol: Villány, Gere Birtok
Részletek: a fesztivál Facebook-oldalán 

Nyári Etyeki Piknik
Főzőverseny Rókusfalvyéknál és Frizzante Napok az Etyeki Kúriánál, vendégborászatok Szekszárdról (Dúzsi Tamás), Mádról (Áts Károly), Aradról (Balla Géza), koncertek, gyerekprogramok és annyi enni, inni, kóstolnivaló, hogy megint csak szuszogva fogsz elterülni a fűben, ha az egészet végig akarod járni. Inkább táborozz le egy-két helyen és élvezd a pikniket!
Mikor: június 10-11.
Hol: Etyek
Részletek: a Piknik honlapján 

X. Pannon Borrégió TOP25 kóstolófesztivál
Ez a kóstoló már nem a henyélésről, hanem a komoly kincsek felkutatásáról szól: a Pécsi Borozó a Pannon Borrégió TOP25 borverseny győzteseit mutatja be egy sétáló kóstolón. A versenyt idén tizedszer rendezték meg, úgyhogy a kóstolóra a jubileum alkalmából meghívták az összes korábbi nyertest a győztes boraikkal, szóval szó sincs arról, hogy 25 tétellel megúsznád a tanulást!
Mikor: június 10. 12.00-20.00
Hol: Pécs, Pezsgőház
Részletek: a kóstoló Facebook-oldalán és a Pécsi Borozón 

Előzetes a jövő hétre:

Borjour Vadászat 
Jövő csütörtökön és pénteken, ha ügyes vagy, összevadászhatod a nyári borkészletedet – legalábbis a kezdőt! Adott 100 bor, amik közé belépve kapsz egy hatos bortartót a pohárhoz. Kóstolgathatod őket vagy egyből lecsaphatsz rájuk – a lényeg, hogy egy belépő áráért mind a hat kiválasztott palackot hazaviheted! (Az előzetes regisztráció kötelező.)
Mikor: június 15-16, 17.00-21.00
Hol: Otthonka, VII. Szentkirályi utca 23.
Részletek: a Vadászat Facebook-eseményén és a borjour.hu-n

Borjour Borhajó vol. 1. 
Végre újra kifut a Zsófia hajó egy nagy rakás boldog Borjour-vendéggel a fedélzetén! A tetőteraszon kóstoltatja majd a borait többek között a Csányi Pincészet, Demeter “Demetervin” Endre, a Dominium, Gere Tamás és Zsolt. Gyertek, gyönyörködjünk együtt Budapestben!
Mikor: június 17., szombat
Hol: Zsófia rendezvényhajó, Petőfi tér 9. számú kikötő
Részletek: a kóstoló Facebook-eseményén és a borjour.hu-n

 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!