Itt fog folyni a sör és a bor, meg a luxusszaft… Fesztajánló a hétvégére!

Bor
Boros programajánló május 19-21-re. A kép forrása: Gourmet Fesztivál Facebook

Annyira jó idő lesz hétvégén, hogy a szabadtéri bor- vagy sörfesztiválozás alól csak az adhat felmentést, ha te magad rendezel kerti bulit! Íme a Flavor-féle programajánló május 19-21-re:

OTP Gourmet Fesztivál
Hatéves hagyomány dőlt meg azzal, hogy a Gourmet-t nem mosta el az eső az első nap: a Millenáris most csütörtökön is megtelt a legjobb hazai éttermekkel, borokkal, italokkal. Idén a fő téma a mangalica és az eper: a legtöbb helyen elképesztő variációkban együtt tálalják őket. A vezetett programokra érdemes időben odaérni, mert jó eséllyel telt házasak lesznek!
részletek: sziget.hu/gourmetfesztival
mikor: május 18-21.
hol: Budapest, Millenáris park

II. Kraft Sörfesztivál 
A sördrukkerek idei kihagyhatatlan szeánsza kezdődik ma délután Kőbányán, a Főzdeparkban: 8 kisüzemi sörfőzde és a meghívott barátaik mutogatják végig a teljes kínálatukat. Nem ér a sörpadokhoz ragadni: lesz főzdelátogatás, szakmai előadások, legalább 6 sörpremier és a zavartalan kóstolás biztosításához egy csomó gyerekprogram.
részletek: a fesztivál Facebook-oldalán 
mikor: május 19-21.
hol: Főzdepark, Budapest, Maglódi út 47.

Etyeki Borangoló 
Ezen a hétvégén kinyílik Etyek összes pincéje és vendéglátóhelye: 22 borászat és pezsgőpincészet, sonkás, sajtos, kézműves termelő várja a vendégeket. A fő téma természetesen a pezsgő és a helyi ízek: érdemes előre megnézni a térképet és kiválasztani, hogy Etyek melyik végéről induljunk el, mert a teljes kínálatot végigbarangolni úgysem lehet!
részletek: www.etyekiborangolas.hu
mikor: május 20-21.
hol: Etyek

Fröccs és Beach Food szezonnyitó a Balatoni KÖR tagjaival
Nyárindító fröccspiknik a Pavilonban: a házigazdán kívül három vendégétterem mutatja meg, hogy mit fogsz enni idén nyáron. Bemutatkoznak Bezerics Dani vadiúj szakállas borai és persze a Badacsonyi Körösök is elhozzák az idei évjárat legszebb darabjait. Napközben ejtőzés, este buli a megnyitott tetőteraszon!
részletek: a buli Facebook-oldalán 
mikor: május 20-21.
hol: Paletta Keszthely, Phoenix utca 1.

8. Belga Sörfesztivál
Most aztán végigtesztelhetők a Magyarországon forgalmazott belga sörök csapolva, akár egydecis kóstolómennyiségekkel! A Bálnában tartott belga sörfeszten 45 sörfőzde 65 csapolt söre közül válogathatunk, különböző rendszerben: 4, 6 vagy 15 (!) poharas vállalással, esetleg a számunkra legszimpatikusabb 20 x 1 dl-es dealt választva. Utóbbi 7600 Ft.
részletek: www.belgasor-fesztival.hu
mikor: május 19-21.
hol: Bálna Budapest

Felvidéki borászok a pesti Vigadóban
Budapesten ritkán kóstolható felvidéki borokat ismerhetünk meg pénteken a Vigadóban. 13 település 15 borászata állít ki és lesz egy mesterkurzus is. A nagy nevek (Bott Frigyes, Strekov, stb.) távol maradnak – megadják az esélyt, hogy új kedvencet találjon az, aki veszi a fáradságot és végigfúrja magát az ismeretlen kispincék kíbálatán.
részletek: A Food & Wine oldalán
mikor: május 19.
hol: Vigadó, földszint

Bemelegítés a jövő hétre: 
A jövő hétvége már csütörtökön elkezdődik! A Mátrai Május programsorozat legnagyobb eseményét, a nagykóstolót a Stefánia Palotában rendezi a Borjour: 37 mátrai borászat vonul fel, ami azt jeleni, hogy aki a környéken bort készít, az mind ott lesz! Ennél átfogóbb képet kapni a legszínesebb borvidékről nem lehet az évben.
Részletek a nagykóstoló Facebook-oldalán.

A kép forrása: Gourmet Fesztivál Facebook 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!