Mindenki libul – boros programajánló a hétvégére

Bor
programajánló 2017. november 11

Eljött a hétvége, amikor bemutatják az újborokat és mindenki libát eszik. Ezeket az emberek nagy többsége évente egyszer teszi meg, hogy aztán visszatérjen a rendes borokhoz – bár a ludaskását kár hanyagolni. Ezeket a vacsorákat úton-útfélen hirdetik, úgyhogy ezért inkább más bulikat válogattunk.

Borjor 12. Születésnap 
Ez lassan gombócból is sok: a Borjour nagyszabású szülinapi bulijára visszatérünk a kezdetekhez az Alagút tetejére, a Mannába. 2005-től minden évjáratból kóstolhatsz egy nagyszerű bort és nézegethetsz nagyon vicces régi fotókat a hőskorból: lehet, hogy te is rajta leszel valamelyiken!
Mikor: november 11, szombat, 18:00-23:00
Hol: Manna étterem, Budapest, Palota út 17.
Részletek: a szülinapi meghívóban 

Kaviár Workshop az Arany Kaviár étteremben
Hol van a kaviár a halban? Milyen fajtái vannak? Miért rajong érte annyira a világ, hogy drágább, mint az arany? Az ország legnagyobb kaviár-választékával rendelkező éttermében szakértő vezetésével kóstolhatod végig a legjobbakat!
Az ára ugyan borsos, de minden dirib-darabkája megéri!
Mikor: november 10, 15:30- 17.00
Hol: Arany Kaviár étterem, Budapest, Ostrom utca 19.
Részletek: a workshop FB-eseményén 

Forró csoki kóstolás a Mantrában 
Az ablakon kinézve nem is kérdés, hogy a libán kívül minek a szezonja tombol: a forró csokit nem érdemes zacskós porból kikeverve megmikrózni. A Mantra caféban 20 féle csúcs-forrócsokit kóstolhatsz, ingyen!
Mikor: november 11. 17:00-20:00
Hol: Mantra Specialty Coffee Bar, Bp., Veres Pálné utca 17.
Részletek: a kóstolás Facebook-eseményén 

Holzkoffer Sörválasztó Est 
A Napirajz szűk baráti stábja fergeteges együtt-sörözést és vadiúj naptár-bemutatót szervez a Jónásban, ahol a vendégeknek ki kell választaniuk a hivatalos Holzkoffert és túl kell élniük az eseményt. Rettenetes röhögésekre készülj.
Mikor: november 11. 18:00
Hol: Jónás Kézműves Sörház, Bp., Fővám tér 11-12.
Részletek: a Sörválasztó Est FB-eseményén 

Márton napi borvacsora a Winelife Borászattal 
Na jó, egyetlen libalakomás újbor-bemutatót azért becsempésztünk a sorba: az egyik kedvenc soproni borászatunk, a Winelife mutatja be 7 vadonatúj, 2017-es borát egy 5 fogásos, túlnyomó részt libából készült vacsorán.
Mikor: november 10. 19:00-22:00
Hol: Huber étterem, Fertőrákos, Fertő utca 1. 
Részletek: a vacsora Facebook-eseményén 

Sushi Fesztivál, Bécs
Nagyszabású szusi-felvonulás Budapesttől két órányira: a szusikészítő bemutatók, szójaszósz és  ecet-előadások, gyerekprogramok, experimental sushi, sushi donut, sushi muffin, sushi burger és mindenféle, még ennél is bizarrabb dolgok – nem csak rajongóknak!
Mikor: november 10-12.
Hol: Gösserhalle, Bécs, Laxenburgerstrasse 2b.
Részletek: a Sushi Festival Facebook-oldalán 

Libadalom Etyeken a Gasztrosétányon 
Ok, tudjuk mit ígértünk és tényleg lesznek libás ételek és újborok a Gasztrosétányon, de mégsem tudjuk kihagyni: méghozzá a libaverseny miatt. “Lúdfutamra fel! Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen!
Mikor: november 11.
Hol: Etyek, Gasztrosétány
Részletek: az Etyeki Piknik honlapján