Vörösben úszik november utolsó hétvégéje: programajánló

Bor
Boros programajánló november 24-25

Tényleg eljött a perc, hogy a vörösborokat kívánja a szervezetünk: a Borjour segít kiválasztani a legszebb ünnepi vörösöket, Villány bemutatja a legjobb Franc-okat, vasárnap pedig levezethetünk egy kis (vagy jó sok) champagne-nyal!

Borjour RED 
3 különleges terem, 12 top borászat és pinceáron kóstolható csúcsvörösök! Az ünnepek előtt többet szánunk borra, pláne, ha ajándékba vesszük: a Borjour RED-en nagyon jutányos áron végigkóstolhatod azokat a csúcsborokat is, amikből évente csak pár palackot vásárolsz. Konyári, Kovács Nimród, Tiffán Ede, Maul Zsolt, Ráspi József in da house!
Mikor: november 25., 17:00-22:30
Hol: Márványmenyasszony Étterem, Budapest, Márvány utca 6.
Részletek: a Borjour RED Facebook-eventjén 

Őszi munkák a Kadarkáink Kertjében 
Közösségi kadarka-gondozás a Jókai-kertben: a Kadarka Kör bájos kultúrtörténeti érdekességekkel és persze kadarkával várja a gumicsizmában és metszőollóval érkező érdeklődőket.
Mikor: november 24., 10:00-12:00
Hol: Duna-Ipoly Nemzeti Park, Budapest, Költő utca 21.
Részletek: a Kadarka Kör meghívójában

Champagne a Holdon 
A gumicsizmát lerúgva, a legszebb kabátodat felvéve pezsgőzz vasárnap reggel a Belvárosi piacon! A VinCE Budapest szervezésében 17 Champagne-i pezsgőház pezsgői vonulnak fel, a Belvárosi piac remek éttermei pedig kivételesen vasárnap is kinyitnak egy luxusbrunch erejéig!
Mikor: november 26. 9:00-16:00
Hol: Belvárosi Piac, Budapest, Hold utca 13.
Részletek: a pezsgőzés Facebook-eseményén  

Vidék

3. Franc&Franc
Két napos konferencia és maratoni Villányi Franc-kóstolás 5 helyszínen: pénteken inkább a szakmai érdeklődőket és Villányi Franc-megszállottakat várják a borászok, szombaton viszont minden borkedvelő megismerheti szinte az összes most létező franc-t az országból!
Mikor: november 24-25.
Hol: Villány
Részletek: a Franc&Franc honlapján 

Pláne Péntekek: Újvári Vivien és Friedrich Dani 
A badacsonyi borterasz megint megmutatja, miért érdemes a legrondább hónapban is a Balatonra menni: Újvári Vivien hétköznapokon a mádi Barta Pince borait készíti, de most hazalátogat, hogy a saját projektjét mutassa meg a kíváncsiaknak, Friedrich Dani pedig Bagolykő-bestof-ot mutat.
Mikor: november 24. 19.00-22:00
Hol: Pláne Badacsony Borterasz, Badacsonytomaj, Park utca 18.
Részletek: a kóstoló FB-eseményén 

Nyitókép: Pixabay