Kortárs művészet és BBQ-szimpózium – programajánló

Bor
Programajánló október 14-15

Úgy tűnik, a borászokat végképp elnyelték az erjedőben lévő új borok és a szüret hátralévő része, mert vidéken nem sok nagy banzáj lesz – de Tállyán azért akad. Budapesten pedig minden eheti jó kóstolón a művelődés áll a középpontban:

7. Svábhegyi Szüret 
A budapesti bor- és múltkedvelőkből álló Kadarka Kör sokadszor rendezi meg a Svábhegyi Szüretet, azzal a misszióval, hogy megismertessék és kicsiben, de feltámasszák a filoxéravész előtti idők híres Budai Vörös nevű borát. A mulatságon Laborfalvy Rózát Saly Noémi gasztrotörténész alakítja.
Mikor: október 13. 14.00-17.00
Hol: Jókai kert, Budapest, Költő utca 21.
Részletek:  a Svábhegyi Szüret Facebook-eseményén

Whisky Show 2017
Minden, amit az ír, a skót, a bourbon, a japán és az egyéb whisky- és whiskey-kről tudni szeretnél. És a rumokról és a kísérőként szereplő többi fine spiritről. A szakmai seregszemle szombati napja már betelt, vasárnap kell kóstolnod!
Mikor: október 14-15.
Hol: Corinthia Hotel, Budapest, Erzséber krt. 43-49.
Részletek:  a Whisky Show honlapján és Facebook-oldalán

Art Market Budapest
Nem kifejezetten boros rendezvény, de annál jobb és fontosabb: a nagy nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár a Millenárison. 35 országból érkeznek a kiállítók és a vendégek, hogy megismerjék a szervezők által kiemelten kezelt új galériákat és feltörekvő művészeket és a nemzetközi piacra segítség őket. Találd meg az új kedvenceidet és a jövő sztárjait!
Mikor: október 12-15.
Hol: Millenáris, Budapest, Kis Rókus utca
Részletek:  az Art Market honlapján

Tállya BBQ Fesztivál
Eljött az ideje az első hivatalos, pontszerző, pénzdíjas barbecue versenynek Magyarországon, a KCBS – Kansas City Barbeque Society védnöksége alatt, a tokaji borvidék szívében, Tállyán! A 40 csapatból 15 külföldi, az esemény volumenét jellemzi, hogy a  versenybíró-képzés és bluesfesztivál csak kísérőprogram a 3 napos verseny alatt.
Mikor: október 13-15.
Hol: Tállya
Részletek: a Tállya BBQ honlapján és Facebook-oldalán

Itt és must a Pántlikánál 
Pincevezetéssel egybekötött hat tételes kóstoló, friss must, zene és borkorcsolyák a Pántlika pincészetnél. Az éttermükben vacsorázni is lehet, az akali vasútállomástól transzfert biztosítanak, tehát minden adott egy napfényes őszi ejtőzős hétvégéhez!
Mikor: október 14.
Hol: Dörgicse, Fő utca 67.
Részletek:  a kóstoló Facebook-eseményén

Rizling Vakáció Bortriatlon 
A Badacsonyi Borvidék pincéi tematikus bortúrákkal jelentkeznek: a Bortriatlon 3. állomása a rizlingekről szól. A pincetúrázás és kóstolás közben címkét, pecsétet és bélyeget lehet gyűjteni, ami értékes nyereményekre váltható. Útitervet és rágiós buszjáratot biztosítanak a túrához.
Mikor: október 14-15.
Hol: Badacsony
Részletek és résztvevő pincészetek listája a Bortriatlon honlapján.