Bedurrant végre Budapest borosabbik része – programajánló

Bor
Boros programajánló szeptember 1-3.

A szeptember rögtön hétvégével kezd és végre Budapestre is visszaköltözött az élet, de természetesen még a szabad ég alá!

Budapest: 

Borjour Borhajó 
Idén utoljára futunk ki a Zsófiával, hogy a tetején élvezzük a kilátást 8 borász és kb. 30 bor társaságában, a Margit híd és a Rákóczi Híd között tartott sétáló kóstolón. Angyal, Belward, Grál, Káli, Patrícius, Sabar, Sziegl és Varsányi borok a Dunán! A regisztráció kötelező.
Mikor: szeptember 2, szombat, 18.00-22.00
Hol: Zsófia Rendezvényhajó, V., Petőfi tér, 9. sz. kikötő
Részletek: a kóstoló FB-eventjén és a Borjour honlapján

28. Budafoki Bor- és Pezsgőfesztivál 
Az őszi nyitánynak számító fesztivál doyennek számít: idén huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg. 36 borászat, rengeteg kísérőprogram, Borudvar, Pezsgőtér és Fröccsterasz, de még saját, Bornegyed nevű ruhakollekció is várja a látogatókat!
Mikor: szeptember 2-3.
Hol: Budafok
Részletek: a fesztivál honlapján  

Vingardium Borliget
31 borászat és kereskedés, Carbonfools, Gájer Bálint és Barabás Lőrinc-koncert és rengeteg kísérőprogram Erzsébetligeten. Este fényfestés, kóstolás után pedig a szabadulószoba lehet a legviccesebb program!
Mikor: szeptember 1-3. 16.00-22.00
Hol: Budapest, XVI. ker, Hunyadvár utca 43/c
Részletek: a Vingardium honlapján 

Nagy Budai Sörfesztivál a Bikás Parkban
200 féle sör, kézműves sörudvar, nagyüzemi sörutca, egzotikus sörök kertje – szóval mindenki megtalálja azt, amit keres. A rendezvény nem feltétlenül a jegyzetelgetős, elmélyült kóstolásról szól, mert külön attrackiónak hatalmas vidámparkot és élő sváb sramlizenét ígérnek… A belépés ingyenes és a fesztiválkorsó sem kötelező.
Mikor: szeptember 1-3., 12.00-22.00.
Hol: Budapest, Tétényi út 63, Bikás park
Részletek: a sörfesztivál Facebook-eventjén 

Veritas Winebar Grand Opening 
Az egyik legnagyobb borkereskedés borbárt nyit a Dohány utcában: a megnyitón természetesen kinyitják a teljes szortimentet. 380 féle hazai és külföldi borral, 50 különböző pezsgővel és habzóborral, továbbá 45 fajta pálinkával várnak mindenkit már délelőtt 11-től!
Mikor: szeptember 1-2. 11.00-2:00
Hol: Budapest, VII., Dohány utca 58-62.
Részletek: a megnyitó Facebook-eventjén 

VI. Food Truck Show Budapest 
Nemzetközi lóverseny, agárversenyek, filmvetítések, street art, utcazene, gyerekprogramok, szóval hatalmas buli a Kincsem Parkban azoknak, akik szeretik, ha teherautóban főznek nekik, vagy szeretik a lovakat. A Kincsemet két estén is levetítik, biztos, ami biztos!
Mikor: szeptember 1-3, 12.00-22.00
Hol: Kincsem Park, Budapest, Albertirsai út 2-4.
Részletek: a Food Truck Show FB-eventjén és a Kincsem Park honlapján

Vidék: 

Őszi Etyeki Piknik 
Na jó, Etyek nem is vidék, annyira közel van, de ennél messzebb úgysem hatol az ember, ha ennyi program várja a városban is. Az Etyeki Piknik viszont fogalom és találkozóhely. Főszerepben az etyeki és vendég-borászok, és persze az őszi ízek.
Mikor: szeptember 2-3.
Hol: Egyek, Újhegy, Gasztrosétány
Részletek:  az Etyeki Piknik honlapján

A kép forrása: a Budafoki Bor- és Pezsgőfesztivál egyik helyszíne, a Törley Pezsgőpincészet Facebook-oldala