Somlótól Finnországig tart a buli – programajánló hétvégére

Bor
programajánló szeptember 23-24.

Bár az időjárás ilyenkor már lutri, van még szabadtéri kóstolós-csavargós bor-, sör- és gasztroprogram bőven. Ha kimerészkedsz, esőkabátban és gumicsizmában tedd, belső térben a koktélruhától a pufimellényig minden mehet!

BUDAPEST

V. Óbudai Bornapok 
27 borászati kiállító, 16 gasztropult az újragondolt zsíroskenyértől a kézműves csokoládéig mindennel. Többek között Hot Jazz Band, Blahalouisinana és Budapest Bár koncert is lesz. A programok ingyenesek, de a borászok csak a fesztiválpohárba töltenek.
Mikor: szeptember 22-24.
Hol: Óbuda, Fő tér
Részletek: az Óbudai Bornapok honlapján  

III. Corvin Szezonzáró Sörfesztivál 
21 kisüzemi, tényleg kicsi vagy egy számmal nagyobb sörfőzde vonul fel hivatalosan is szezont zárni a Corvin sétányon. A kiállítók közül az aktuális kedvencük a SHARE, a jótékony ser! Ilyen koncepcióval adhatnának bármit, azzal is megvennének.
Mikor: szeptember 21.-24.
Hol: Budapest, VIII., Corvin sétány
Részletek: a kiállítók listáját a Facebook-eseményen találod

Eleven Ősz a Bartók Béla Boulvard-on
A Bartók Béla Boulvard ezúttal Finnországot látja vendégül az Eleven Ősz eseményein: lesz finn gasztronómia, szaunázás a Gárdonyi téren, rengeteg kiállítás és vetítés a galériákban, kávézókban és üzletekben, finn design és persze glögi (forralt bor vodkával).
Mikor: szeptember 22.-23.
Hol: Budapest, Bartók Béla út
Részletek: az Eleven Ősz Facebook-oldalán 

OMÉK 
A legnagyobb évi mezőgazdasági seregszemle (hivatalosan szakkiállítás és vásár) a Hungexpon és a Kincsem Parkban egyszerre. Szinte végigjárhatatlan, de aki nem kattan a kombájnokra vagy a haszonállatokra, azoknak is érdemes kilátogatni, mert a divatbemutatótól a nagykoncertekig minden lesz.
Mikor: szeptember 20-24.
Hol: Budapest, Hungexpo és Kincsem Park
Részletek: www.omek2017.hu

Gastro-Hack by Czinege úr &WineFlow
A Pancs gasztroplacc sokkal több, mint piac, inkább fél napos hedonista közösségi megmozdulás. Ezt dobja fel még jobban a Gastro-Hack  nevű formáció, akik a “viháncolva főzzünk és igyunk jókat” elvét követve fergeteges ebéddel várják a gyanútlan bevásárolni igyekvőket.
Mikor: szeptember 24. 9:00-14:00
Hol: Budapest, IX., Tűzoltó utca 22.
Részletek: a Facebook-eseményen

VIDÉK

II. Somlói Juhfark Ünnep 
Somló legfontosabb fajtájának seregszemléje a Tornai Pince termeiben: 15 borászat mutatja be a szakmai zsűri által kiválasztott 26 legszebb juhfarkot. A résztvevők listája több, mint impozáns: a legkisebb, ünnepelt, delikát pincéktől Kreinbacherig terjed. Aki időben végigér a borsoron, az dűlőtúrán is részt vehet.
Mikor: szeptember 23. 13:00-21:00
Hol: Tornai Pincészet, Somlójenő, hrsz. 1248
Részletek: a Tornai Pincészet honlapján 

Etyeki Szüreti Borangoló 
Helyi borok, helyi ízek, mustkóstoló, szőlőtaposás és kézműveskedés minden értelemben. A Borangoló alkalmával az Öreghegy, az Újhegy és a Körpince pincéi is nyitva lesznek. Autóval érkezni nem érdemes, hiszen busszal is kényelmesen lehet – parkolni macerás, kóstolni pedig a jogosítványra nézve veszélyes.
Mikor: szeptember 23.
Hol: Etyek
Részletek: a Borangoló honlapján 

Pécsi Napok 2017
A Pécsi Fesztivál keretében Gasztronómia és Irodalom témakörben is lesznek előadások a Széchényi téren: szombaton Váncs a István, vasárnap Bereznay Tamás tart értekezést az érdeklődőknek. Vasárnap szüreti felvonulás és non-stop bordalkoncert az Európai Bordalfesztivál fellépőivel.
Mikor: szeptember 23-24.
Hol: Pécs, Széchényi tér
Részletek: a Pécsi Napok Facebook-eseményeinél 

7. Villányi Prémium Bormustra
Capella, Kopar, Aureus és a többi nagy név egyetlen kóstolón: a legnagyobb presztízsű villányi borok 17 borászat részvételével a Kodály Központban. A kóstoló ráadásul egybeesik az Európai Bordalfesztivállal: az esti Gálakoncertet a kóstoló-belépővel együtt kedvezményes jeggyel lehet meghallgatni.
Mikor: szeptember 23.
Hol: Kodály Központ, Pécs, Brauer Marcell sétány 4.
Részletek: a Villányi borvidék honlapján és a az Európai Bordalfesztivál Facebook-eseményén

Jön-jön-jön:

Borjour Csajok és Pasik  
Jövő hét végén, szeptember 29-én tartjuk az első nagytesztünk, a Nagy Fehér Cuvée Teszt ünnepélyes eredményhirdetését a Borjour Csajok és Pasik-on! A sétáló kóstolón a házasításoké a főszerep, a megfelelő arányok tartásához pedig 150 hölgy és 150 férfivendég jelentkezését fogadjuk el!
Mikor: szeptember 29.
Hol: Márvány Menyasszony étterem, Budapest, Márvány utca 6.
Részletek: a Borjour honlapján és a Csajok és Pasik eventjén