Nem marad borász a szőlőben! – programajánló a hétvégére

Bor
boros programajánló szeptember 29-október 1

Most mintha a péntekre erősítettek volna rá a rendezvényszervezők, hogy a hétvégén alaposan ki tudd pihenni a fáradalmakat. Vagy folytasd a bulizást a hedonizmus jegyében!

BUDAPEST

Borjour Csajok és Pasik
150 nő és 150 férfi, 8 borászat egyetlen este! A népszerű sorozatunk következő részén a házasításoké a főszerep: a borászokat is arra kértük, hogy a párválasztás jegyében hozzák el a legszebb fehér cuvée-iket. A regisztráció kötelező!
Mikor: szeptember 29.
Hol: Márvány Menyasszony étterem, Budapest, I.,  Márvány utca 6.
Részletek: a Csajok és Pasik eventjén és a borjour.hu-n

Junibor Ünnep
Újra összegyűlnek a Junibor Egyesület tagjai, hogy bemutassák, mit tud együtt és külön-külön az új generáció. 33 család, 40 borász, majdnem az összes magyar borvidék képviselteti magát 4 napon át a DiVino társszervezésében a Bazilika előtti téren.
Mikor: szeptember 28-október 1.
Hol: Budapest, V., Szent István tér
Részletek: a Junibor Ünnep eventjén 

Prestige Reserve Wine Dinner Party
Ha elegáns, kiöltözős péntek estére vágysz, a Prestige Reserve új sorozatának első rendezvényével nem nyúlhatsz mellé: sétáló kóstoló 15 csúcsborászat 75 bora, kétféle, 5 fogásos degusztációs menüvel.
Mikor: szeptember 29.
Hol: Kárpátia Étterem, Budapest, V., Ferenciek tere 7-8.
Részletek: a kóstoló Facebook-eseményén 

A kultúra ízei, zenei sorozat a Katona Borházzal 1. rész 
A Katona Borház budafoki rezidenciáján zenei kóstolósorozat indul. Ennek első részeként péntek este a Lilien Duó vidám és változatos koncertje közben lehet remek dél-balatoni Katona-borokat és a témához kapcsolódó fogásokat kóstolni! Aki jóllakott, a pincébe is lemehet.
Mikor: szeptember 29.
Hol: Budapest, XXII., Borkő utca 10.
Részletek: a Katona Borház eventjén 

Labor nyitóbuli 
A Mad Scientist sörfőzde nagyban gondolkodik: ha már saját helyet nyitnak, akkor azt a Szimpla Kertben teszik. Labornak hívják a sörözőt, ahol nyolc csapjukból folynak a Mad Scientist-sörök, egy-egy változó vendégfőzdével. A nyitóbuli egyben a Funk Soul Brother nevű csodasörük hivatalos premierje is!
Mikor: szeptember 29.
Hol: Budapest, Kazinczy utca 14.
Részletek: a nyitóbuli Facebook-eventjén

VIDÉK

Kislaki Ősz
Nem igaz, hogy augusztus végén bezár a Balaton: Szőlőskislakon piknik, sok bor, gyereksarok és meglepetések várják a Kislaki Bormanufaktúra látogatóit. Légli Géza marhafejjel, malacsülttel és sok-sok szeretettel készül a hétvégére!
Mikor: szeptember 30.
Hol: Szőlőskislak, Fő utca 44.
Részletek: ezen a linken

Gasztro Randi Balaton
Még épp odaérhetsz: a Felelős Gasztrohős a budapesti sikerek után a Balatonszárszón hozza össze a helyi termelőket a helyi vendéglátókkal. Beszélgetés, ismerkedés és szakmai tapasztalatcsere a fenntarthatóság jegyében.
Mikor: szeptember 28.
Hol: Balatonszárszó, Szóládi utca 20.
Részletek: a Gasztro Randi FB-eventjén 

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 
Nagyszabású koncertsorozat, 15 borászat, vezetett kóstolók és borvacsorák – Szentendrére mind a négy napra oda kéne cuccolni, olyan nehéz eldönteni, hogy melyik programot hagyjuk ki egy másik kedvéért.
Mikor: szeptember 28-október 1.
Hol: Szentendre
Részletek: a fesztivál programfüzetében 

DJ a szőlőben – Szüreti Bál 
Buliztál már szőlőtőkék tövében? A Homola Borterasz szüreti bálján ne számíts népviseletre, bár csujjogatás estére biztosan lesz. A nagy sikerű sorozat őszi állomásán Cyborg Templar és Dj Gyanus húzza a Parti Szél és a 100% Balaton-alá valót!
Mikor: szeptember 30.
Hol: Homola Borterasz, Paloznak, Vincellér utca
Részletek: a buli Facebook-eventjén