Zöldfülű juniborászt keres a Junibor!

Bor
Zöldszüretre hívja a fiatal borászokat a Junibor

A Junibor Egyesület meghirdette a jelentkezéseket a 2017-es Zöldszüretre: 35 év alatti fiatal borászokat várnak, akik szeretnék megcsillogtatni a saját boraikat az illusztris társaságban.
A felhívás szerint csak személyes jelentkezéseket várnak (e-mailben), azaz nem érdemes javaslatokat küldeni, hogy mennyire jó a haver rizlingje – a borászoknak maguknak kell írniuk, ha szeretnének bemutatkozni szeptember 29-én, a Junibor Borünnepen, a Divino Bazilikában. A legígéretesebb 20 jelentkező egy zártkörű kóstolón is részt vesz a boraival és jelölt lehet a vadiúj Junibor-tagok között.

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete elsősorban azzal a céllal alakult, hogy a saját, (tehát az új) borászgeneráció szakmai fejlődését biztosítsa, de kiemelt céljuk, hogy a ifjakat is minél jobban bevezessék a kulturált borfogyasztás és általában a borkultúra világába. Mivel a tagok borainak nagy részét a DiVino borbárokban lehet kóstolni, nem is nagyon futnak vele lukra.
Most 29-en vannak: a jelentkezési korhatár 35 év és 40 éves koráig lehet valaki juniborász.

Ahogy beharangoztuk, a Bazilika, a Gozsdu, Debrecen és Győr után perceken belül két új állandó DiVino nyílik Kecskeméten és Székesfehérváron, tehát aki most jelentkezik és jól szerepel a Zöldszüreten, annak egy darabig nem lesz nagy gondja azzal, hogy hová is tegye a borait és hogyan juttassa el őket a nagyközönséghez.

A kép forrása: Junibor Facebook