Belterjes poén, de a monitorra köptük tőle a kávét

How to make covfefe

Bocsánat, a covfefe-őrületet mi sem tudjuk kikerülni. Amíg gerjedt, addig elhúztuk előle a nyakunkat, de most szembe jött egy videó a Smosh-ról, ami áttörte a határt: öblösen röhögtünk rajta.

A politikai vicceket szeretjük, de nem gondoljuk, hogy a Flavoron helyük lenne. A direkt trash-re játszó gasztrovideókat szeretjük, de kevés közöttük az olyan szellemes, amit tényleg meg akarunk osztani a világgal.

A gasztronómiában pont az a jó, ha valaki félre akar nézni, akkor tud: nem muszáj hozzá politizálni, csak enni. De pont az benne a másik jó, hogy az önkifejezés eszköze is: ha nem ízekkel, akkor szatírával. Ha nagyon bölcsészek szeretnénk lenni (Isten ments!, de most muszáj):  ételekkel, alapanyagokkal, ízekkel pont ugyanúgy lehet mindent és mindenkit idézni, mint bármilyen más művészeti téren. És amikor ez már olyan méreteket ölt, hogy legszívesebben mi is eltartott kisujjakat tördelnénk alpakkaízű menzás kanalakkal, akkor jönnek az igazán szellemes gúnyolódások.

Ok, vicces, de mi az a covfefe? 

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke előszeretettel használja a Twittert a komoly politikai üzenetei közvetítésére is. A világsajtó folyamatosan követi és szenzációként számol be minden bejegyzéséről.  Május 30-án viszont közzétett egy teljesen értelmetlen bejegyzést, amit a munkatársai 5 órán át nem javítottak ki. A bejegyzés elírt szavából, a covfefe-ből (ami valószínűleg coverage-nek indult), 2 órán belül mém lett.
Amint fent látható, azóta nem csak milliónyi mém és poszt, hanem trash-gasztrovideó is született róla.