A Gourmet leple alatt génmanipulált növények lepték el az országot!

Génmanipulált narancssárga petúnia került az országba. Illusztráció: Pixabay

Génmanipulált petúniák miatt adott ki riasztást a NÉBIH szombaton – akkor, amikor a Budapest egyik fele a Millenárison evett-ivott, a másik a Kraft fesztiválon sörözött, az ország többi része pedig békésen sütkérezett a napon.  Pedig hiába hangzik röhejesen, a tény attól még veszélyes. A népszerű balkonnövények közül csak a narancssárgákra vonatkozik a tiltás – azokat viszont gyorsan el kell tenni láb alól.

A mutatós virágokkal nem az a baj, hogy éjjel önálló életre kelnek és átveszik a hatalmat a háztartás felett, hanem az, hogy engedély nélküli géntechnológiai módosítással hozták őket létre, ezért ha hagyjuk őket élni, azaz elvirágozni és magot szórni, akkor szennyezik az európai petúniák génkészletét. És ha a szója és a kukorica esetében ezen mélyen fel szoktunk háborodni, akkor ne használjunk kettős mércét a cserepesek esetében sem!

Aki tehát mostanában narancssárga petúniát vett, az vegyen tőle érzékeny búcsút, vegyen egy nagy levegőt és ölje meg. Komposztálni ér, de ne hagyja, hogy magokat hozzon. És bár a petúnia az ehető virágok közé tartozik, szerintünk ne is díszítsen vele tányért. Mérgezni nem fog, de az elvek azok elvek.

 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!