Így akarunk hurrikánba kerülni, ha egyszer muszáj lesz

Ingyenbuli Irma miatt a Norwegian Escape fedélzetén

A Harvey után Irma tartja rettegésben a amerikai partokat: a hurrikán hatalmas pusztítással tarolt végig a Karib-tenger térségében.
A Norwegian Escape nevű luxus-óceánjáró szeptember 2-án futott ki Miamiból, ám a hurrikán híre a nyílt vízen érte. Kikötni már nem tudott és a kapitány úgy döntött: minden áron elkerüli a katasztrófát, és a tervezett útvonal helyett inkább mennek, amerre látnak.

A utasoknak felajánlották, hogy a mexikói állomásokat kihagyva,  két nappal a tervezett visszaérkezés előtt kirakják őket Miamiben, hogy hazajussanak, ám mivel a várost éppen evakuálták, ez nem volt olyan egyszerű. Ezért is döntött úgy a 4000 fős vendégsereg nagy része, hogy inkább maradnak. A hajó újra kifutott a nyílt vízre és indult a buli: a fedélzeten ingyen van az étel-ital, az alkoholt is beleértve. 
A kapitány egyetlen célja, hogy ne kerüljön a vihar útjába, ezért senki nem tudja, mikor tudnak visszatérni a floridai kikötőbe. Az Irma ugyan már elhagyta Miamit, de a kikötő úgy megrongálódott, hogy nem tudnak a Norwegian Escape-hez hasonló méretű hajókat fogadni, úgyhogy az óriásparti még eltarthat egy-két napig.

Becsületükre legyen mondva, a Norwegian Cruise Line hajózási társaság más hajója tényleg a mentésben segédkezik: a Virgin-szigetekre vittek ellátmányt és szállítottak el 2000 ott rekedt turistát, akik nem tudták másképp elhagyni St. Thomas letarolt szigetét.

forrás: hajozas.hu
a kép forrása: Wikipedia