Hiába tipegsz, úgyis belelépsz! – Méhész a méhcsípésről

méhcsípés vs vöröshagyma forrás: Pixabay

Az első strandolás napja majdnem mindig egybeesik az első méhcsípés időpontjával is: te megszédülsz a naptól és a strandillattól, ők meg az elpotyogtatott kajától és naptejszagtól. Egyikőtök sem figyel és kész a baj: mindkettőtöknek nagyon fog fájni. Vigasztaljon, hogy neki sokkal jobban.

Vajjon Csilla, a Kőteleki Kaptár családi méhészet társtulajdonosa azonnal le is oltott volna már a címért: a méhecske ugyanis nem csíp, hanem szúr. A fullánkjával csinálja, nem a szájával, de ez a lényegen nem változtat: sírás lesz a vége. Neked bedagad, ő pedig belehal.

Csilla viszont elárulta az ultimate tippet, hogy mit csinálj, ha megtörtént: a méhészek ugyanis vöröshagymával a zsebükben mászkálnak. Tudjuk, van egy csomó hiperszuper kenőcs a rovarcsípések kezelésére, de ezeket úgyis otthon felejted a fürdőszobapolcon: hagymát viszont szinte mindig lehet kunyerálni valamelyik strandbüféből. Vagy ha felkészült vagy, idén nyáron a következő lesz a strandtáskába pakolandók listája:

  • törölköző
  • fürdőruha
  • naptej
  • ponyvairodalom
  • vöröshagyma

A Rádió rovatunkban még egy csomó indiszkrét dolgot megosztottunk a méhekről és mézről,  hallgassatok bele!

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!