Itt a világvége: a Borvidék Félmaratont egy tejgyár szponzorálja

Most szombaton rendezik Szekszárd leghíresebb futóversenyét, a 8. TOLLE Borvidék Félmaratont.

Majdnem félrenyeltünk, amikor megkaptuk a hírt: no nem attól, hogy lemaradtunk a nevezésről, hanem magán a néven. A Tolle a borvidéki fémaraton névadó szponzoraként? Egy tejüzem?! Értjük mi, hogy a Tolle Tolna megye egyik legnagyobb cége, Szekszárd pedig Tolna megyében van, de ez akkor is pikáns.

A nagy tej-és sajtüzem 2015 óta névadó szponzora a versenynek, de eddig valahogy kimaradt a látókörünkből, hiszen a népszerű futóversenyt mindenki Szekszárdi Félmaratonnak hívja.

A verseny fővédnöke Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, társvédnöke pedig Eszterbauer János borász. A verseny útvonala átvezet a Cserhát tetőn és a Porkoláb tetőn – ezek Szekszárd híres dűlői, sőt, magán a Bodri pincén is. A befutókat pedig fröccs várja a célban. Szóval érted, hogy miért értetlenkedünk?

Bár lehet, hogy csak a mi májunk túl pettyes és a Tolle névadó szponzorációjában nincs semmi meghökkentő: a bor és a sajt szokásos párosítása mindent megmagyaráz.

A versenyre  – korlátozott számban – még a helyszínen is lehet nevezni. A félmaraton szervezőinek és minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!

(Képünk illusztráció, nem Szekszárdon készült.)

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!