Ne szívj egész hónapban! – Szívószálmentes augusztus

Szivószálmentes augusztus. Forrás: Pixabay

Nagyon szimpatikus kampányt indít  a Felelős Gasztrohős Szívószálmentes Augusztus néven: azt kérik, hogy akinek fontos (a Föld) élete, ne kérjen műanyagpálcikát az italába.

A szívószálat ugyan szeretjük, mert nem lesz rúzsos a pohár széle és nem borul az orrunkba a jégkocka, de azért könnyedén lemondunk róla, főleg, ha tudjuk, mennyivel könnyebb lesz a lelkiismeretünk tőle.

Szívószálmentes augusztus néven indít kampányt a Felelős Gasztrohős

Szívószálmentes augusztus néven indít kampányt a Felelős Gasztrohős

A kampányhoz eddig 12 budapesti vendéglátóhely csatlakozott (köztük a Czakó Kert, Doblo, a Funky Pho és a Szimpla Háztáji): ők augusztusban csak külön kérésre tesznek majd a poharadba szívószálat. A mozgalom nem csak Magyarországon fog hódítani: a londoni Sohoban 72 étterem vállalta, hogy nem használ automatikusan szívószálat a felszolgáláskor, Kaliforniában, Berkeley-ben már be is tiltották az eldobható műanyag szívószálak használatát, Sydney tengerpartjain pedig ugyanezt tervezik.

Szóval ha nem vagy fekvőbeteg, fájós fogú vagy kisgyerek, akkor hanyagold a szívószálat a nyár utolsó hónapjában!  A sör különben sem finom vele.