Házi tökmag meccsnézéshez vagy sorozatdaráláshoz

Házi tökmag. Forrás: Pixabay

A tökmag sokkal egészségesebb, mint a pattogatott kukorica és ezekben a napokban jó eséllyel úgyis abban úszik a konyhád. A Halloween-tök faragás ugyanis jó nagy kulimásszal jár és bár maga a tök ehetetlen, a magjai ugyanúgy fogyaszthatók, mint az, amit a boltban vagy a stadionok környékén veszel papírzacskóban.

Így csináld:

  1. Belezd ki a tököt!
  2. A magokról szedegesd le a nagyobb cafatokat, majd egy szűrőben mosd át őket alaposan.
  3. Szárogasd meg őket egy papírtörölközőn.
  4. Ha megszikkadtak, csöpögtess rá egy kis olivaolajat, hogy a fűszerek rátapadjanak és engedd el a fantáziád: a són kívül mehet rá chili, kurkuma, fokhagyma, ha szereted, vagy bármi, ami kéznél van.
  5. Forgasd át alaposan, aztán terítsd egy tepsibe a tökmagot.
  6. 200 fokon pirítsd kb. negyed órát: akkor jó, ha már színt kap, de vigyázz, mert az olajtartalma miatt könnyen odakaphat!
  7. Ülj le a tévé elé és szemetelj össze mindent magad körül vele! 🙂

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!