A tökmag sokkal egészségesebb, mint a pattogatott kukorica és ezekben a napokban jó eséllyel úgyis abban úszik a konyhád. A Halloween-tök faragás ugyanis jó nagy kulimásszal jár és bár maga a tök ehetetlen, a magjai ugyanúgy fogyaszthatók, mint az, amit a boltban vagy a stadionok környékén veszel papírzacskóban.
Így csináld:
- Belezd ki a tököt!
- A magokról szedegesd le a nagyobb cafatokat, majd egy szűrőben mosd át őket alaposan.
- Szárogasd meg őket egy papírtörölközőn.
- Ha megszikkadtak, csöpögtess rá egy kis olivaolajat, hogy a fűszerek rátapadjanak és engedd el a fantáziád: a són kívül mehet rá chili, kurkuma, fokhagyma, ha szereted, vagy bármi, ami kéznél van.
- Forgasd át alaposan, aztán terítsd egy tepsibe a tökmagot.
- 200 fokon pirítsd kb. negyed órát: akkor jó, ha már színt kap, de vigyázz, mert az olajtartalma miatt könnyen odakaphat!
- Ülj le a tévé elé és szemetelj össze mindent magad körül vele! :)