Mitiszol Fesztivál
Az autentikus borok, sörök, kávék, teák, szörpök, mindenfélék kedvelőinek legjobban várt eseménye: a nagyszabású kóstolón minden egyes termék organikus művelésmódból származó alapanyagokból, néha az extremitásokat feszegetően természethű módon készül.
Mikor: november 18. 12:00-19:00
Hol: Millenáris D épület, Bp., Kis Rókus utca 16-20.
Részletes program és kiállítók a Mitiszol honlapján
Palack 5. szülinap
Buda legkedveltebb borbárja 5 éve nyitott meg a Gellért téren, a Házasságkötő terem helyén: ma már alap találkozási pontnak számít. A szülinapi bulira a kedvenc boraikat vonultatják fel az elmúlt 5 évjáratból.
Mikor: november 17. 18:00
Hol: Palack Borbár, Gellért tér 3.
Részletek: a buli Facebook-eseményén
SHARE csapfoglalás a Szimplában
A legjobb fej sört mostantól állandóan csapon tartják majd a szimplában is: ha nemcsak a barátaid és a sör miatt akarod magad jól érezni, de a lelkiismeretedet is simogatnád, ebből rendelj! A csapfoglaláson a mögötte rejlő sztorit is megosztják a szervező.
Mikor: november 18. 19.00-2:00
Hol: Szimpla Kávézó, Bp., Kertész utca 48.
Részletek: a csapfoglalás FB-eseményén
Myfish Halakadémia Kagylókurzus
A nyaralás után ilyenkor kezdenek hiányozni a tengerparti ízek: a november pedig bően “r” betűs hónap, azaz a kagylók szezonja. A Myfish kurzusán ezúttal feketekagylót, vongolét, Szent Jakab-kagylót és sütőben sült osztrigát tanulhattok főzni a profiktól.
Mikor: november 17. 18.00-21.00
Hol: Kitchen Factory, Bp, Határőr út 43-45.
Részletek: a MyFish aktuális FB-eseményén
Vidék
V, mint vaddisznó
Ha valakinek jól áll a vadászat, az Málik Zoltán badacsonyi borász. És ha valakinek a boraihoz (és a palackjain) jól áll a vaddisznó, az is ő. Fantasztikus Budai Zöldek, Bakatorok és Kéknyelűk vaddisznópörkölttel a Pláne Borterasz előadásában!
Mikor: november 18. 14:00-19:00
Hol: Pláne Badacsony borterasz, Badacsonytomaj, Park utca 18.
Részletek: a vaddisznó-nap Facebook-eventjén
Fehér Nyúl-Balkezes Sörvacsora
Nagypályás kraft-sörök és elképesztő menüsor Egerben a Movember jegyében: a legszakállasabb sörmesterek viszik a ZuzmÓ BBQ-ba a söreiket. Ízelítő a menüből: “üstben edzett libanyakbabőrbe töltött libamáj fürjtojással – Balkezes – LD 50 EUREKA (“hop burst” IPA 7 %) LIMITED!”
Mikor: november 17. 18:30-22:00.
Hol: ZuzmÓ, Eger, Almagyar utca 1.
Részletek: a sörvacsora Facebook-eseményén
Jön, jön, jön:
Borjour RED
A csúcsvörösök csúcsszuper áron! A Borjour sétáló kóstolóján 12 top pincészet mutatja be a borait 3 termen át, ahol a csúcsborokat is a borászoktól közvetlenül megvásárolva, pinceáron kóstolhatod. A borok fél decivel is meg lehet kóstolni, de akár több palackkal is bespájzolhatsz Bősz Adrián, a Konyári Pincészet vagy Kovács Nimród boraiból!
Mikor: november 25.
Hol: Márvány Menyasszony Étterem, Bp, Márvány utca 6.
Részletek és a kiállítók teljes listája: a Borjour RED eventjén