Ittál már fűszerpaprikát? A Borjour Best-en megteheted!

Grapoila fűszerpaprikamag-olaj a Borjpour Best-en

A Grapoila hidegen sajtolt bio magolajok készítésével foglalkozik – elsősorban. Másodsorban mindent (de tényleg mindent, a fülétől a farkáig) felhasználnak, ami az olajok és a lisztek, őrlemények készítése közben keletkezik: annyira komolyan veszik a zero waste, azaz a hulladékmentesség filozófiáját, hogy a más módon tényleg felhasználhatatlan maradékból horgászcsalit gyártanak.

A pirospaprikamag-olaj viszont az egyik zászlóshajó-termékük: a kellemes ízű és aromájú speciális étolajat főleg salátákra ajánlják, de bármilyen más ételben használhatjuk, amibe paprika-ízt vagy színt szeretnénk. Húsok, halak és szendvicsek ízesítésére is kiválóan alkalmas. És rendkívüli élettani hatásai vannak: 50%-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, főleg omega-6 zsírsavat és olajsavat.
Magas a linolsav- és a C-vitamin-tartalma, serkenti az emésztést, a kapszaicinnek köszönhetően pedig a keringést is élénkíti. Fogyókúrás szernek sem rossz, hiszen a zsírsejtek energia-felhasználását is felpörgeti.
Az édes változatot a borok előtt és közben, a csípőset pedig inkább a borsort követően kóstold meg a Borjour Best-en!

A Borjour Best-re mindenből a legjobbat hozzuk el neked: borból, sörből, ételből, zenéből. Egy igazán különleges, csak erre az alkalomra megnyíló helyszínen, a Városligeti-tó partján, a Műjégpálya Csatoló Csarnokában és teraszain várunk a prémium-kiállítók kiemelkedő termékeivel, október 6-án és 7-én! Részletek a Borjour honlapján és a Borjour Best Facebook-eseményén.