Így kuksolnak sorsukra várva a Bocuse d’Or gálavacsora sajtjai

Remek paparazzifotókat lőttünk piacozás közben: Kiss Szabolcs tejcsapolás közben megmutatta, hogy mi lapul a mezítlábas vevők elől gondosan letakart ládákban a városmajori templom előtti piacon.

A hatalmas gurigákat a Bocuse o’Dor gálavacsorájára szállítja: ha megölnek, sem tudtuk volna eldönteni, hogy az elképesztő illatú sajtok remegtek vagy büszkék voltak, dehogy közölni akartak valamit, az biztos. Szerencsére Szabolcs a kezünkre csapott, mielőtt kárt tettünk volna bennük.

A nagyok közül a legsötétebb Ludányi Balázs cabernet sauvignin-jában érlelődött, a mellette lévő füstölt, a másik kettő natúr és szárított paradicsomos tehénsajt. A picik “csak” gomolyák kóstolóba.

Kiss Szabolcs az egyik nagy budapesti borkereskedő cégnél volt értékesítési vezető, aztán fogta magát, összepakolt és hazament Nagykörűre teheneket és disznókat tartani. A sajtjaiért, sonkáiért, satöbbijeiért sorban állnak a vevők, a házi tejért konkrétan közelharcot vívnak reggelenként az I. kerületi kismamák a II. kerületi nénikkel. Szabolcs a Costes és a Costes Downtown joghurt- és sajtbeszállítója: így kerültek a most fotózott sajtjai a Bocuse d’Or gálavacsorájára. A termékeire akkora a kereslet, hogy a saját honlapját még nem volt ideje elkészíteni, de ezeken a piacokon  elcsíphető.

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!