Melyik sütőtök mit tud?
A sütőtök szép dolog. Jó esetben édes és magában fűszeres, rosszabb esetben viszont takarmányra hasonlít az íze. Kívülről viszont ugyanúgy nem tudod megmondani, hogy milyen Folyt.→
A sütőtök szép dolog. Jó esetben édes és magában fűszeres, rosszabb esetben viszont takarmányra hasonlít az íze. Kívülről viszont ugyanúgy nem tudod megmondani, hogy milyen Folyt.→
A Mester Kamra különleges ízléssel elkészített házi lekvárjaiért, chutney-jaiért, gyümölcssajtjaiért megéri Vácig menni – most viszont a Borjour Besten is megkóstolhatod őket! A környékbeli őstermelőktől Folyt.→
A szelídgesztenye az a dolog, amit mindenki szeret: ha vásárban vagy a nagykörúton megyünk el kályha mellett, amin éppen sül, az illata négyzetmétereket tölt be Folyt.→
Az őszi bogyók közül több – pl. a som és a vackor – már leérett, de ne ess kétségbe: soknak még csak most következik el Folyt.→
Borbonbon egyenesen a Mátrából: kevés annál jobb játék létezik, minthogy összehasonlítsuk: illik-e egy csokoládé egy borhoz, pláne, ha a saját fajtájával kóstoljuk össze! Az édesszájú Folyt.→
A Grapoila hidegen sajtolt bio magolajok készítésével foglalkozik – elsősorban. Másodsorban mindent (de tényleg mindent, a fülétől a farkáig) felhasználnak, ami az olajok és a Folyt.→
Gombapárok for dummies! A hosszú, csontszáraz nyár után a most éppen járdán is gomba nő: ennek megfelelően hosszú sorok állnak a gombavizsgálóknál, ami így is Folyt.→
A borbolya nem csak gyerekdalokban szereplő hangutánzó szó, hanem egy ősszel termő bogyó. (Azaz nyilván bokor, de a bogyója a lényeg.) Általában azt hisszük róla, Folyt.→
A filézés alapjáraton sem a legegyszerűbb konyhai művelet. Meg vagyunk róla győződve, hogy a japán konyhaművészetben egy csomó minden inkább a cirkuszi mutatványok, mint a Folyt.→
Az erdei gombapor koncentrált ízű fűszer, ami a legfapadosabb fogásokat (ld. rántotta vagy zöldségleves) is fine dining-i magasságokba emeli. De nagyon drága. Pláne, ha tudjuk, Folyt.→