Mátrai csokit nassolunk a Besten: O’bermo bor-bon
Borbonbon egyenesen a Mátrából: kevés annál jobb játék létezik, minthogy összehasonlítsuk: illik-e egy csokoládé egy borhoz, pláne, ha a saját fajtájával kóstoljuk össze! Az édesszájú Folyt.→
Borbonbon egyenesen a Mátrából: kevés annál jobb játék létezik, minthogy összehasonlítsuk: illik-e egy csokoládé egy borhoz, pláne, ha a saját fajtájával kóstoljuk össze! Az édesszájú Folyt.→
A Grapoila hidegen sajtolt bio magolajok készítésével foglalkozik – elsősorban. Másodsorban mindent (de tényleg mindent, a fülétől a farkáig) felhasználnak, ami az olajok és a Folyt.→
Gombapárok for dummies! A hosszú, csontszáraz nyár után a most éppen járdán is gomba nő: ennek megfelelően hosszú sorok állnak a gombavizsgálóknál, ami így is Folyt.→
A borbolya nem csak gyerekdalokban szereplő hangutánzó szó, hanem egy ősszel termő bogyó. (Azaz nyilván bokor, de a bogyója a lényeg.) Általában azt hisszük róla, Folyt.→
A filézés alapjáraton sem a legegyszerűbb konyhai művelet. Meg vagyunk róla győződve, hogy a japán konyhaművészetben egy csomó minden inkább a cirkuszi mutatványok, mint a Folyt.→
Az erdei gombapor koncentrált ízű fűszer, ami a legfapadosabb fogásokat (ld. rántotta vagy zöldségleves) is fine dining-i magasságokba emeli. De nagyon drága. Pláne, ha tudjuk, Folyt.→
A homoki szarvasgomba (Mattirolimyces terfeziodes) alig ismert műfaj, pedig ha valami, akkor ez tényleg megérdemelné a világhírt: elképesztően aromás és szuperédes. Annyira, hogy szinte csak Folyt.→
A Nyárspolgár BBQ, azaz Adorjányi Máriusz, Kondákor Bálint, Németh Levente alkotta csapat megnyerte az egyik legnagyobb hírű nemzetközi BBQ-verseny, a Kansas City Barbeque Society (KCBS) Folyt.→
A Laci!Konyha! minden évben ott szerepelt a szaksajtó legjobb éttermeit felsoroló listáinak elején, ám ez kevés volt a sikerhez. Kedden írta meg az Index, hogy Folyt.→
Só nélkül nincs élet. Időről időre ijesztgetnek azzal, hogy vele sincs, mert méreg, de ezt gyorsan cáfolni is szokták a szakértők: nagy mennyiségben és rossz Folyt.→