Hódolatunk Széll Tamásnak, Szabó Kevinnek és Vomberg Frigyesnek!

És persze Szulló Szabinának, Hamvas Zoltánnak, Rasmus Kofoednek, Jókuti Andásnak és minden “háttérembernek”, akinek nem csillogott a neve a sajtóközleményekben, de éveket dolgozott egy ekkora sikeren.

Ma este hirdették ki a Bocuse o’Dor 2017-es döntőjének eredményeit: Széll Tamásék tegnap akkorát főztek Lyonban, hogy ezzel a világbajnokság 4. helyét, a legjobb hústál különdíját és a plakátversenyt is megnyerték. (Ok, ahhoz nem főzni kellett, csak jót csinálni és jó sok embernek szavazni, ahogy arra mi is hergeltük az olvasókat.) Ezzel minden idők legjobb magyar eredményét érték el, és ami egészen megdöbbentő/lenyűgöző/és-még-néhány-elcsukló-hangú-szuperlatívusz teljesítmény  – ahhoz képest főleg, hogy Magyarország mindössze 7 éve, 2011-ben vett részt először ilyesmin, azaz  – mivel a Bocuse d’Or világdöntőjét kétévente rendezik – csak 4 alkalommal szállt be a ringbe.

Ilyenkor nincs helye a nehézségek, a menü, az esélyek boncolgatásának – lesz arról még poszt elég – , vagy az elmélkedésnek arról, hogy miért is van ennek egyáltalán értelme, vagy hogy mennyi, csak büszkén dagadó mellel feltépni a hűtő ajtaját a pezsgőért és holnap reggel szarvasgombát reszelni a gyerek sulis tízóraijába a vajas kenyérre (hogy ugyanúgy érintetlenül érjen haza délután a dobozban.)

Egyszóval: Ó-LÉ-OLÉ-OLÉ-OLÉÉÉÉ!!!

Aki igazi trú Széll-fan, de még sincs Lyonban, az a ma esti, Hold utcai piacon tartott afterparty után lobogó magyar zászlókkal vagy lobogó sous-vide-gépekkel a kezében várhatja a magyar csapatot Ferihegyen holnap késő este: 22.45-kor szállnak le!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.