Vaníliakivonat örök életedre, kortárs író módra

Vaníliakivonat Dragomán-módra

Aki nem követi Dragomán György Facebook-oldalát, az (a legfrissebb írásain kívül) elképesztő gasztrotippekről marad le. Ma reggel éppen a karácsonyra szánt vaníliakivonat receptjét osztotta meg, ami úgy kezdődik: végy egy font vaníliát az e-bay-en.

A fűszerektől a tegnapi rádióadásunk után úgysem tudunk szabadulni egy darabig: itt például meghallgathatod, hogyan tudnak úgy csalni a vaníliával, hogy észre sem veszed. Még akkor sem, ha már a kezedben van.

Dragomán Györgynek az utóbbi 5 év legfontosabb könyvén, a Fehér királyon kívül azt is köszönjük például, hogy  elfelejtettük a papírtörlőt: az ő egyik posztja miatt szoktunk le arról, hogy a bő olajban sült, rántott cuccokat azokon hagyjuk szottyosodni próbáljuk leitatni. Helyette simán szűrőbe szedjük a rákszirmot és voilá: nincs többé tocsogás.

Szóval álljatok neki már most a karácsonyi sk-ajándékoknak és főzzetek olyan jól, mint egy kortárs magyar író!

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!