És akkor Beck Zoli elbábozta az üvegekkel az Ördögszántotta hegyet

30y egy hét a Hajón Vylyan borokkal

Egy hetes – nem is olyan – minifesztivált tart a 30Y az A38 hajón,  szorosan együttműködve a Vylyan pincészettel. A 30Y és a Vylyan kötődése régi és bensőséges kapcsolat: évekkel ezelőtt kötött ki a zenekar a kisharsányi borászat csodálatos teraszán az egyik Ördögkatlan fesztivál alkalmával, ami azóta szinte törzshelyüknek számít – ami az emlegetett teraszt ismerve nem is csoda.

Az Egy hét a Hajón hivatalos megnyitóját tegnap délután tartották. A hivatalost persze erősen idézőjelbe kell tenni: Takács Béla (takacsbelane) és Pamuki Krisztián a zenekar arculati elemeihez, koncertfotóihoz kötődő reprospektív kiállítását Beck Zoltánék néhány dallal és 8 Vylyan borral intézték el. A borsorban ott szerepelt a Classicus-sorozat majdnem minden tagja, amelyek a nevüket az Ördögszántotta hegy legendájának szereplőiről kapták. Hogy azok a rajongók is belekóstolhassanak a kisharsányi hangulatba, akik elsősorban a zenekar miatt érkeztek (és nyilván ők voltak többen), a frontember spontán bábelőadást tartott a palackokkal – amiből egészen újszerű és szórakoztató stílusban bontakozott ki a régi mese.

A Bogyólé vitt mindent

A pult melletti ácsorgás közben végzett statisztikai megfigyeléseink alapján a 30Y rajongóinak körében a 2017-es Bogyólé a legnépszerűbb: a beaujolais-technológiával készített újbort a jelenlévők 65%-a megkóstolta. A zenekar tagjainak körében pedig az Ördög bizonyult a legnépszerűbbnek.

Mi történik a héten? 

Minden nap, egészen szombatig 30Y-pólógyár, felolvasások, filmbemutatók, színházi előadások és persze napi 3 koncert a 30Y tagjaival és barátaikkal, akik szinte mind pécsi kötődésűek, az A38 összes termeiben.  A teljes program az Egy hét a Hajón Facebook-eseményein és az A38 honlapján olvasható.

A kép forrása: 30Y Facebook, fotó: sinco 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!