Még meg sem jelent, de már botrányos a spórolós könyv

Fa Kinga Konyhapénzből nyaralás című könyve még csak az előjegyzési fázisban van, de máris kicsapta a biztosítékot. A gond persze nem a témával van: Fa Kinga pénzügyi tanácsadó-oldalt és közösséget vezet. Nem is biztos, hogy valaha találkoztunk volna vele, ha a könyv néhány részlete nem jelenik meg a Tumblr nevű mikroblog-felületen, ahol szélsebesen kiakadt rajta minden jóérzésű felhasználó.

Az ajánlóban ugyanis olyan mondatok szerepelnek, amelyektől minden jó érzésű, 21. században élő embernek a hátán áll fel a szőr.

Részletek Fa Kinga Konyhapénzből nyaralás című művéből

Részletek Fa Kinga Konyhapénzből nyaralás című művéből

Hogy micsoda?!
Tényleg az a normális, sőt, követendő módszer, hogy egy nőnek  – mert Fa Kinga a könyv Facebook-oldalán egyértelmű teszi, hogy nőkhöz szól, hiszen rajtuk “keresztül vezet az út ahhoz, hogy a férfiak segítsenek” – hasalva és mosolyogva kell kuncsorognia a segítségért?
Valóban újra divat lett a 40-es, 50-es évek szexista reklámjaiból sugárzó világ? Ok, ismerjük az antifeminizmus burjánzó irányzatait, de ez több, mint ijesztő. Sőt, nemhogy szexizmus, hanem inkább a családon belüli erőszak sugárzik belőle.

Az ajánló olvastán egy rendkívül találó mondat jutott eszünkbe, amit szintén a Tumblr-en posztolt valaki más egy másik bejegyzésben. Belinkelte egy cikk címét: “5 ok, amiért segítened kéne a házimunkában a feleségednek”.  Majd válaszolt rá:
1. Mert kurvára ott laksz.
2. Mert kurvára ott laksz.
3. Mert kurvára ott laksz.
4. Mert kurvára ott laksz.
5. Mert kurvára ott laksz.

Alig várjuk, hogy a kezünkbe kaparintsuk a könyvet és dühönghessünk rajta egy jót. Vagy hogy kiderüljön: ezt szerencsére benéztük és az egész egy zseniális átverés, aminek az a célja, hogy éppen a magyar nők többségének nyomorult anyagi és családon belüli helyzetére hívja fel a figyelmet.

Nyitókép: Pixabay 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!