4 perc, de egész hétvégén ezt nézed majd! – Leningrad: Kolschik

2 napja jelent meg a Leningrad Kolshik (vagy Tattoo Artist) című új klipje, de máris 3,5 millió megtekintésnél tart – csak a hivatalos Youtube-csatornájukon. A tökéletes technikával kivitelezett cirkuszi apokalipszisről nem bírod levenni a szemed, még akkor sem, ha a zenével gondjaid akadnának – amit megértünk. (A balkáni lakodalmas fúvósokkal felturbózott orosz nyelvű popzene nem való mindenkinek, na.)

Minden képkocka a helyén van, mindegyik sűrű és iszamós – elsőre alig várod a végét, azaz az elejét, hiszen az egész visszafelé forog. Utána pedig azonnal elkezded újra és újranézni, hogy újabb kedvenc részletektől legyél benne rosszul. (Ld. például 2:08-nál a repülő cipőt.)

Tényleg csak filmként lehet nézni, nem pedig a zenéhez készült aláfestő videoklippként. A sztori valószínűleg csak másodszorra-harmadszorra fog összeállni, akkor viszont elkezdesz vihogni a Scorsese-féle Casinos áthallásokon.
A jelmezek miatt pedig van az egésznek egy kis Grand Budapest Hoteles hangulata, bár messze nem annyira egységes – ettől lesz egyrészt borzongatóbb, másrészt ez mégis csak egy videoklipp. Abból viszont a brilliáns fajta, amit tényleg mérgezésig fogsz nézni.

Akinek pedig nem állna össze a teljes sztori, azoknak a kedvéért a kisfilmet feltöltötték visszafelé is, azaz az elejétől a végéig (ITT), de higgyétek el, úgy sokkal kisebbet üt.

Rendező: Ilya Nishuller
Operatőr: Genrih Meder

 

9.7
sztori 9.3
képi világ 10
eredetiség 9.6
hatás 10
Vizuális drog

A látvány kedvéért még az alatta szóló zenét is elviseled, pedig valljuk be, nem könnyű. A nagyképek is letaglóznak, de az igazán fontosak a pici részletek, amik beleégnek a retinádba. Vigyázat: ha elindítod, igazi és jó minőségű pénteki időelpacsálás lesz belőle!

  • bravúros képek
  • ezért van a Youtube-on HD opció
  • a zenét is hallgatni kell hozzá

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!