Erre rá fog menni az életed! – Mi szóltunk.

Sajnos felfedeztünk egy Chrome-kiegészítést, ami az egész világunkat romlásba fogja dönteni. A tettes egy megveszekedett Merényi Dániel-rajongó, aki a Napirajz Facebook-csoportban volt annyira lelkes/bomlasztó/Lucifer maga – a nem kívánt törlendő – , hogy képes volt kedvtelésből/Putyin megbízásából/Soros megbízásából – a nem kívánt törlendő – fejleszteni egy Chrome-plugint. ami a nap 24 órájából legalább két és felet el fog vinni. Ha telepíted, véged van.

A cucc ugyanis egy új tab megnyitásával random Napirajzokat dob fel a Mester (Merényi Dániel) munkásságából. (Akik csak az utóbbi egy-két évben kaptak volna rá, azoknak eláruljuk, hogy Merényi Dani több, mint 10 évvel ezelőtt kezdte a Napirajzot, és az indexen kívül a napirajz.hu-n, a Comedy Centralon, a Párkockán is publikált. A munkásság tehát több, mint 2600 rajzból áll és folyamatosan bővül.)

Aki ismeri és szereti a Napirajzot, annak nem kell tovább olvasnia – már úgyis rég telepítette és azóta érzi a vesztét. A plugin még csak pár napos, úgyhogy még igazi munkahelyeket és igazi házasságokat nem tudott feldúlni, de igyekszik. Ugyanis az erre kaphatóaknak durvább, mint a heroin – azért nem írtunk krokodilt, mert ez csak belülről zabál meg. Mi legalábbis egyelőre nem vérzünk, de egyre többet kommunikálunk stickerek formájában.

A legszebb az egészben, hogy a bővítmény tényleg szerelemből és rajongásból készült: a Napirajz-csoport tagjairól már többször kiderült, hogy sok-sok tehetséget és munkaórát hajlandók áldozni például a kereső fejlesztésére, csupán a jókedv és a többiek hálája kedvéért. A munkamorálra viszont egészen elképesztően pusztító hatással van: nem csak te fogsz vele órákat elpacsálni, hanem a haverjaid is, akinek a semmiből előbukkanó rajzokat elküldözgeted.

Az elején csak azt fedezed fel, hogy minden, de tényleg minden élethelyzetre van napirajz. Aztán azt, hogy napirajzokból kivágott stickerekkel sokkal könnyebb kommunikálni, mint egész magyar mondatokkal. A végén pedig úgy jársz, mint a csoport egyik alapító tagja, aki a  pillanatnyilag 2667 rajzot gyakorlatilag bármikor fejből idézi. Vagy a másik, aki ráérő perceiben böngésző-bővítményt fejleszt rá.

A életveszélyes Chrome-plugint ITT lehet letölteni. Jó szórakozást!

A rajzokat a szerző, Merényi Dániel engedélyével használtuk fel. 

10
eredetiség 10
használhatóság 10
kivitelezés 10
hatás 10
Halálos csapda

A napirajz-rajongók halálos fekete lyukja, ami beszippant és minden mást töröl az életedből, legalábbis az elején. Aztán már csak 10 percenként nyomsz egy ctrl+t, csak úgy, a vicc kedvéért. Szabadulni csak a törléssel lehet, de ahhoz úgyis csak akkor lesz szíved, amikor egyszerre fenyeget kirúgással a csajod és a munkahelyed.

  • csinálj bármit, mostantól vigyorogva közelítesz a gépedhez
  • akár versenyeket is lehet vele rendezni
  • addiktív
  • súlyosan időrabló
  • rombolja a munkamorált

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!