Kocsmai verekedés Kisharsányban – itt az Ördögkatlan programja

Idén rendezik a 10. Ördögkatlan Fesztivált Kisharsányban, Nagyharsányban, Villánykövesden, Beremenden és Mokoson, augusztus 1. és 5. között.  A sajtótájékoztatón rengeteg szórakoztató részlet derült ki a legjobb nyári összművészeti fesztiválról, aminek a lényege a szabadság és a spontaneitás – azt például, hogy összesen hány helyszínen, hány program lesz, még a szervezők sem tudják megbecsülni.

Az Ördögkatlan ugyanis éppen az ott születő és megismételhetetlen produkciókról szól: legyen az színházi előadás, cirkusz, könnyű vagy komolyzenei koncert, workshop, felolvasás vagy bármi, aminek köze van a szórakozáshoz és a művészetekhez. Persze a jubileumhoz kapcsolódva lesznek “Best of” programok is az elmúlt évek legjobb előadásaiból is, de ezek sem teljesen azok lesznek, amit egyszer már láttak a szerencsések.

Az egyik fő helyszín idén is a Vylyan: a terasz mellett idén helyben, a fesztivál ideje alatt készülnek a Művészi hordók, de több más programnak is helyet ad a borászat. És persze a Ördögkatlan alatt valószínűleg idén is Ördögből fogy majd a legtöbb.

Ömlesztett felsorolás a nevekből: 
Verdi Reqiuem a Nemzeti Filharmonkusok előadásában, Cseh Tamás-Leonard Cohen emlékkoncert Másik Jánossal, Kiss Tibivel, a 30Y-nal, Balanescuval, Galapiat Cirque, Quimby, Kiscsillag, Both Miklós 24 ukrán asszonnyal, Lajkó Félix, Krasznahorkai László, Háy János, Pintér Béla és Orlay Produkció premier Udvaros Dorottyával, k2 maraton, Kovács Gerzson Péter, Gergye Krisztián és még rengetegen.
A díszvendégek idén: Krasznahorkai László, Hajdu Szabolcs, Szkéné Színház, Fonó Budai Zeneház, Kolonits Klára és Dinyés Dániel.

És akit annyira elönt a szeretet, hogy verekedni akar, annak szívből ajánljuk a Göttinger Pál vezette Caminus egyik programját a Kovács Udvarházban: a résztvevők kaszkadőr segítségével készülhetnek fel a koncert alatt igaziból kitörő kocsmai verekedésre – ami alatt a zene természetesen nem áll le.

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!