Nem uncsi a Trónok harca új évada, csak még nem kezdődött el

Trónok harca 7. évad

Tegnap hajnalban bemutatták a Trónok harca 7. évadának első részét, az internetet pedig (a Finára rímelő mémeken kívül) ellepték a sirámok, hogy milyen vontatott lett az első rész. Persze, az lett: csak literekben és nem hektókban mérhető vér folyik ki benne, szar ugyan van, de szex nincs – hát erre vártunk ennyire?

Erre bizony. A bevezető részt nem lehet úgy kezdeni, mintha nem telt volna el jó néhány hónap a testnedvgőzös utolsó óta: újra meg kell ismerni és szeretni mindenkit, hogy aztán összeszoruló szívvel nézzük, ahogy meghalnak. Hogy meg fognak, az biztos, a kérdés csak az, hogy mikor és hogyan.

Megpróbáltuk úgy nézni a S07E01-et, mintha nem láttuk volna az előzőket – mert igen, erre készítették. Az emlékezet rövid, olyan geekek, akik a premier előtt újranézik az egészet, elég kevesen vannak, plusz a hiszti miatt egy csomóan tényleg úgy kapcsolódnak be a sorozatba, hogy egy részt sem láttak belőle, csak túl sokat idéztek belőle a haverok.

Megtudjuk belőle (nagyjából), hogy ki kicsoda, mennyire cuki (Havas Jon), mennyire menő (Deanerys Targaryan), mennyire elmeháborodott (Cersei Lannister) és mennyire lesz ez az évad fantasy-bb, mint az eddigiek (Arya Stark és nagyon). A legfőbb mellékszereplők is feltűnnek legalább egy ótvaros kar (Jorah Mormont) vagy egy furcsa zoom (Varys) erejéig – a Trónok harca 7. évadának első órájába ennyi fért bele, de mi egy percig sem untuk.
Igaz, hogy manikűröztünk is közben, de most szóljatok, ha az emberiség nem erre találta ki a sorozatokat.

8.9
Sztori 8.5
képi világ 9
eredetiség 9.4
hatás 8.7
Fel tudott húzni

Legalábbis annyira, hogy ne rossz szájízzel várjuk a jövő hétfőt, hanem izgulva, hogy mi történik. Ez szerecsére nem a "történjen már valami"-érzés: a Trónok harca új évadának első része inkább olyan, mintha egy óra "previously on Game of Thrones" lenne. Mi speciel hálásak vagyunk érte.

  • képbe helyez
  • látványos
  • nem fogod idézgetni
  • várod, hogy történjen valami a következőben

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!