A Down Alapítványt támogatod a Folly Borókával

Bor

Ugye mondanunk sem kell, hogy ezekben a viharos időkben a borbolondok sokkal gyakrabban leltározzák a borhűtőjük tartalmát, mint az otthoni WC-papír-gurigákat…
Nos, ha kifogyóban lennének a készletek  – amin, khm, nem csodálkozunk -, akkor itt a tuti tipp: a 2018-as Folly Borókával március 21. és 28. között még a lelkednek/karmádnak is jót teszel!
A Folly Arborétum ugyanis a 18-as Borókából származó teljes bevételét felajánlja ezen a héten a  Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ javára.

Az apropó, hogy március 21. minden évben a Down-szindróma világnapja, a Folly család pedig Miklós 2016-os születése óta személyesen is érintett a témában. Folly Réka tulajdonos a nagynénije Miklósnak, akinek a születésekor kapott diagnózis természetesen sokkolta a családot, de a kezdeti nehéz lépéseket a Down Alapítvány segítségével tették meg és azóta is bármikor számíthatnak az ott dolgozó szakemberekre. Miklós és az egész család rengeteg lelki és szakmai támogatást kapott a fejlesztő központtól, amit mindenképpen viszonozni szeretnének.

Az egyszeri, karanténba zárt fogyasztóknak azonban ennél is fontosabb lehet, hogy a Boróka minden évjáratában nagyon jó:  ezért is ajánlom tiszta szívből – pedig elég régóta kóstolgatjuk.  Aki még nem ismerné: a Boróka véletlenül sem ürmös, hanem az arborétum egyik meghatározó növényfajtájáról kapta a nevét és muskotály, olaszrizling és szürkebarát házasításának az eredménye.

A legtöbb borászatnak szerencsére nem okoz gondot a házhozszállítás, hiszen eddig is volt benne gyakorlatuk – de ha már (az összes járványügyi ajánlás, józan ész és polgármesterek kétségbeesett tiltakozása ellenére) leköltöztél a nyaralóba, akkor akár személyesen is átveheted a Borókáidat a Folly Arborétumban.

Kóstolás közben pedig jusson eszedbe Folly Réka idézete, amit a korai fejlesztéssel foglalkozó gyógypedagógus anyukám is mindig vallott:

Isten hat nap alatt teremtette a világot. A hetediken megpihent, körülnézett, majd a nyolcadikon megteremtette a downosokat, hogy több szeretet jusson a földre. Nincs más dolgunk, mint elfogadni.

 

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!