Elugrani sem tudsz előle – boros programajánló a hétvégére

Bor
boros programajánló augusztus 20.

Nem állítjuk, hogy augusztus 20-át csak borral lehet átvészelni, de anélkül nem érdemes. Ja, mellesleg tűzijáték is lesz.

Budapest

III. Kenyérlelke fesztivál 
Az új kenyér ünnepét a lehető legstílusosabban a tényleg jó kenyerekkel lehet megünnepelni: a Kenyérlelke szervezői a legmenőbb pékségeket trombitálták össze, hogy az elhivatott otthonsütőknek legyen kivel összemérni az erejüket a kovászos kenyér-versenyen.  A pékségeken és az amatőr versenyzőkön kívül ott lesz a Besh O Drom, az Anyukám mondta, a Bortársaság, a Balkezes és még sokan mások.
Mikor: augusztus 20., 10.00-18.00
Hol: MOM Kulturális Központ, Budapest, XII., Csörsz utca 18.
Részletek: a fesztivál honlapján és Facebook-eventjén

Borjour Balaton
Bár sokan dolgoznak rajta, hogy ne így legyen, a Balaton augusztus 20-a után hagyományosan elnéptelenedik. Ehhez most mi is hozzáteszünk egy kicsit, hiszen a Balaton minden sarkából hívtunk borászatot a Stefánia palotába csütörtökre, hogy a nyár végén még egyszer feltöltekezhess a Balaton ízeivel.
Mikor: augusztus 24., 17.00-21.30
Hol: Stefánia Palota, Budapest, bejárat a Zichy Géza utca felől!
Részletek: a Borjour honlapján  és a Borjour  Balaton Facebook-eventjén 

Vidék

Tűzijátékos zenés medencés grill parti Czinege Úrral
A 2HA szőlőbirtok bulijának lényegét végülis összefoglalták a címben: szüret előtti hejehujára várják a barátokat. Borral természetesen a 2HA készül, Czinege Úr áll majd a nagy zöld gömbgrill mellett, a tűzijátékot pedig a szomszédoktól várják – ők a kilátást biztosítják hozzá. Zene: Pécsi-Szabó Dénes, pálinka: Egycsepp. A regisztráció kötelező!
Mikor: augusztus 20., 13.00-tól kifulladásig
Hol: 2HA, Hegymagas
Részletek: a buli Facebook-eventjén 

Balatonboglári Szüreti Fesztivál 
A Dél-Balaton legnagyobb szabású boros ünnepe a szüreti fesztivál, ahol több színpad, külön pezsgőudvar és bulisátor is várja a tömegeket. A koncerteket itt nem lehet felsorolni, de a környékbeli borászatok természetesen mind ott lesznek és aki szerencsés, az már Irsai-murcit is kóstolhat!  Viszont autóval ne próbáld megközelíteni a környéket.
Mikor: augusztus 17-20.
Hol: Balatonboglár, Platán-strand és környéke
Részletek: a Szüreti Fesztivál Facebook-oldalán 

RakpartFeszt 2017, Kézműves Sörünnep Szegeden
Ha Király Viktor, a Ladánybene vagy a szegedi Tisza-part és a régió legnagyobb tűzijátéka nem kötne le, akkor is érdemes arra kanyarodni, hiszen a “kézműves sörünnep” elnevezést nem csak úgy magukra aggatták: 37 főzde, köztük igazi kisüzem-sztárok állítanak ki 3 napon át, úgyhogy ember legyen a talpán, aki végigkóstolja őket!
Mikor: augusztus 17-20.
Hol: Szeged, Huszár Mátyás rakpart
Részletek: a RakpartFeszt Facebook-oldalán 

Borok utcája, Hegykő 
A soproni borászatokat híresen nehéz kicsalogatni a pincéjükből – ezért is érdemes Hegykőre menni, ha valaki Nyugat-Magyarországon járna épp, hiszen itt egy csokorban lesz belőlük 10. A névsor impozáns és sok meglepetést tartogat: Bónis-Reitter, Dollmayer, Fényes, Gangl, Lővér, Luka, Sterlik, Töltl, Vincellér-ház, WineLife.
Mikor: augusztus 18-20.
Hol: Hegykő, Termál fürdő parkoló
Részletek: a Borok utcája honlapján

Mórikum kultúr-fröccs-fesztivál
Nem csak ezerjó, de természetesen az is lesz: a kiállításokkal, bemutatókkal, koncertekkel teli hétvégéhez a Geszler Családi Pincészet, a Sáfrán Pince, a Szabadkai pincészet és Varga és fia szolgáltatják a borokat. Még ennél is izgalmasabbak lehetnek a sütemények: borleves, macskapracli és kvircedli a kastély udvarán!
Mikor: augusztus 17-20.
Hol: Mór, Lamberg-kastély, Szent István tér 5.
Részletek: a fesztivál Facebook-eventjén