Ezek a palackok nyertek dizájn-díjat a Pakkon

Bor
Pakk termékcsomagolási dizájnverseny

Mi aztán tényleg nem csak nézegetni szoktuk a palackokat, de nagyon úgy tűnik: csomagolós hetünk lesz.
A Kreatív 9. alkalommal rendezte meg a termékcsomagolási versenyét a Pakk néven: a díjazottak közé egy csomó kedvenc borászatunk is bekerült.
Az eredmények viszont megleptek minket – szerintünk ugyanis óriási a szórás a palackok dizájnja között, nem csak stílusban.

Nézzük a nekünk fontos eredményeket:

A bortermelők kategóriában 1. helyezést ért el az Etyeki Kúria 2015-ös Zweigeltje, ezüstérmet ért a VISIO egri cuvée 2014 díszcsomagolása, a harmadik pedig az tokaji AZ Nektár arculatterve lett. (Lehet, hogy mi élünk kő alatt, de a VISIO-ról eddig nem is hallottunk, nemhogy kóstoltuk volna.)
Avery Dennison különdíjat kapott a Laposa-féle Apukám világa palackja is, shortlisten (azaz a legjobbak között, de nem dobogós helyen) maradt viszont a nagy kedvencünk, a Borbély Pince KARÓS Badacsonyi Olaszrizlingje – pedig nemcsak a bort, hanem a címkét is imádjuk. Főleg azért fáj a szívünk, mert ezzel egy kategóriába került a Bognár-Vin Három testvér cuvée-jével, ami valljuk be, sem borban, sem címketervben nem azonos súlycsoport.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Amit még jobban furcsállunk, hogy szintén shortlisten maradt a Reketye Brewery dobozos sör-sorozata, pedig nemhogy az első magyar kézműves dobozosokról van szó, de még baromi jól is néznek ki.
A markolnivaló kis páncélosokról éppen most beszélgettünk a rádióadásban a létrehozójával, a legjobb részeket ITT (Miért jó dobozban a sörnek?) és  ITT (Reketye L.A.B.) tudjátok meghallgatni.

Az idei Pakk összes díjazottját pálinkástul-kávéstul a Kreatív oldalán nézhetitek meg.

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!