Kötelező boros és sörös körök a hétvégére – programajánló

Bor
A Budapest Borfesztivál helyszíne, szeptember 8-10.

Ezen a hétvégén is a nagy rendezvényeké a fő szerep: annyira még nincs rossz idő, hogy beltérbe, kicsi, összebújós kóstolókra vágyjanak az emberek.

26. Budapest Borfesztivál 
Majdnem Budavári Borfesztivált írtunk rutinból, hiszen mindenki így emlegeti – ha épp nem úgy, hogy “a Borfeszt”. A boros szakma egyik ki- és megkerülhetetlen rendezvénye a Várban: rengeteg kísérőprogrammal, előadással és koncerttel. A vendégország idén Chile.
Mikor: szeptember 7-10.
Hol: Budavári Palota
Részletek: www.aborfesztival.hu

III. Kraft Sörfesztivál 
Az egyik kedvenc sörfesztünk a másik legjobb program Budapesten – jellegében viszont teljesen más. Súlyos vagy éppen könnyed, de mindenképpen koncepciózus kraft sörök a Maglódi úti Főzdepark udvarán, főzdelátogatással, sörmester-simogatóval és új Kraft-tagok avatásával.
Mikor: szeptember 7-10.
Hol: Budapest X.,  Maglódi út 47.
Részletek: a Kraft fesztivál Facebook-eseményén 

Kerekdomb Fesztivál 
Ez lesz a harmadik alkalom, hogy Tállyán visszahozzák a nyári nagy művészeti fesztiválok hangulatát az őszbe : felsorolhatatlan mennyiségű kultprogram a rövidfilm-szemlétől a komolyzenei koncertekig, irodalmi programokig és Irie Maffia-koncertig, természetesen 15 nyitva tartó helyi borászattal.
Mikor: szeptember 8-10.
Hol: Tállya
Részletek: a Kerekdomb Fesztivál honlapján és Facebook-oldalán 

Badacsonyi Szüret 2017. 
Folyékony Szerelem néven is fut Badacsony szüreti fesztiválja, ahol szintén rengeteg családi program, Margaret Island-koncert, Badacsonytomajtól Badacsonyig tartó szüreti felvonulás és 9 boros kiállító lesz, köztük a Laposa Birtok, a Folly Arborétum, a Málik pince és a Borbély Családi Pincészet. Badacsonyban egyébként is zajlik épp az élet, úgyhogy érdemes megnézni személyesen, hogy milyen a hangulat.
Mikor: szeptember 8-10.
Hol: Badacsony
Részletek: a Badacsonyi Szüret Facebook-oldalán 

Szépasszonyvölgy Weekend 
A Szépasszonyvölgybe nagyon sokáig csak az merészkedett, akinek nem volt kedves az élete, de a helyzet szép lassan változik. Ennek érdekében össznépi programokat hirdetnek a helyi pincetulajdonosok és borbárok Egerben és 2 napos közös bulit szerveznek. A hangsúly a szüreten, a folklóron és Horváth Charlie-n lesz, de aki Tóth Ferenc pincéjét kihagyja, az magára vessen!
Mikor: szeptember 8-10.
Hol: Eger, Szépasszonyvölgy
Részletek: ezen a linken