Ne akarj bújócskázni az IKEA-ban, egy kicsit sem vicces

Ikea belső

De még csak nem is menő, hanem egy már lejárt, akkor is félrement ötlet utánlövése és különben is türhőség.

Újra meghirdették a “MARADJ ÉJSZAKÁRA AZ IKEÁBAN” Facebook-eseményt, így, csupa nagybetűvel*, nagy elánnal és pillanatnyilag 4400 érdeklődővel. Ez a buli arról híres, hogy két évvel ezelőtt valaki kitalálta: mekkora ötlet lenne elbújni az Őrs vezér téri áruházban és jót bulizni odabent, szülők nélkül, hehehe.
Az alapötlet, ha nem is volt eredeti, de egy percig szellemesnek tűnt. Aztán jött (a csősz és hazazavart mindenkit)  a magyar IKEA és megkérte szépen a kedves vásárlókat, hogy zárás után talán ne próbáljanak bent maradni az áruházban, pláne ne több ezren, hiszen ennyien ugye nehezen bújnának el. És nekik lenne kínos a biztonsági őrökkel kivezettetni őket.

Erre most valaki megint úgy gondolta, hogy ha egyszer majdnem bejött, akkor majd gyűjtünk lájkot még egyszer. A szervezőnek megadott, beszédes nevű Proli Coelho blogoldalára sajnos nem engedett be a vírusirtónk (a háttérhatalom, ugyeugye?!), de a Facebook-oldaluk legfrissebb bejegyzésében már a 100 Ft-os hotdogos pultok fosztogatását tervezik, mint az őrült buli egyik csúcspontját.
Hát izé.
Inkább legyünk ezerszer kicikizett, eltartott kisujjú sznobok, mint hónaljszagú türhők, akik szerint vicces dolog egy bútoráruházat saját játszótérnek tekinteni, egészen konkrétan lopásra buzdítani és mindezt egy harmadkézből származó ötlettel eladva jófej Che Guevara-ként megpróbálni eladni.
Pláne, hogy legnagyobb valószínűséggel szó sincs arról, hogy a bújócskát tényleg meg akarnák tartani – ennyire hülyék még ők sem lehetnek -, inkább az előző, idejekorán lefújt buli népszerűségére próbálnak csak egy kicsit felülni. Erre mondanák máshol azt, hogy ügyes. Szerintünk még az se. Inkább olyan, mintha manikűrollóval és celluxszal fotosoppolnának oda a sínekre egy kölyökkutyát, azzal a felirattal, hogy a “LÁJK a részvét jele!!”.

Főleg, hogy az IKEA sem megy a szomszédba egy kis trollkodásért, de ők legalább jól csinálják.

*Ahogy a klasszikus mondja:
“SZIA,SZIA, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK?
– Nyomd meg a CapsLock-ot!
– HUUU, KÖSZI, KÖSZI MOSTMÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!”

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!