Van viccesebb Tarantino vérgőzös húsgolyóinál

David Ma food artist Ironman-steakje

David Ma food artist (sajnos ez lefordíthatatlan) és reklámfilm-rendező híres filmrendezők stílusában készített főzősvideó-paródiái nagyot futottak az utóbbi napokban a közösségi, majd az online magyar médiában. Pedig a Wes Anderson, Quentin Tarantino, Alfonso Cuarón és Michael Bay inspirálta kajapornók több, mint egy évesek.

A #foodfilms hashtag alatt futó videók kétség kívül zseniálisak: egy percben idézik fel a Grand Budapest Hotel, a Kill Bill, a Gravitáció vagy a Transformers világát, viszonylag elkoptatott recepteken keresztül.
Ám míg a (cikk alján is látható) egy perces filmekben inkább gyönyörködsz, az Vasemberes változaton hangosan felröhögsz: ebben szinte egyetlen poénra van kihegyezve a lényeg.

A többi kisfilm tényleg a művészet határát súrolja. A legszebb a Wes Andersonos, a legközhelyesebb, de attól még nagyon vicces a Tarantinos,  többit  pedig ezen a YouTube-csatornán találod meg.

És így videózná Quentin Tarantino az egyik legközhelyesebb amerikai fogást, a spagettis húsgolyókat, ha videózna főzés közben. Vagy ha főzne.