Itt borozz a hosszú hétvégén!

Bor

Pont kellemes, fröccsözős-kirándulós idő lesz a hétvégén, úgyhogy fáradtságos munkával kiválogattuk nektek a szezonnyitó hétvége legjobb eseményeit. Íme a Flavor-féle programajánló:

Falusi Majális Hajóson, a Sziegl Pince szervezésében

Az egyik kedvenc kispincénk borait eléggé hajkurászni kell, mivel Balázsék még mindig pici tételekkel dolgoznak, ezért tényleg különleges bulinak ígérkezik az igazi, tábortüzes, pincefaluban csavargós hétvége sok-sok borral és sok-sok piknikezéssel.  Vendégük lesz a szekszárdi Márkvárt Pince, a vendégeknek túravezető mutatja be a Nemzeti Parkot, aludni pedig a pincefalu szobácskáiban lehet, Siessetek, regisztrációt csütörtök estig fogadnak el!

Mikor: április 29.- május 1.
Hol: Hajós, pincefalu
Részletek:  itt, az esemény Facebook-oldalán

 

Nyílik a BalatonBor!

A nagy sikerű budapesti BalatonBor-bemutató után két hétvégén át a hazájában is mindenhonnan BalatonBor folyik: 20 étteremben és 10 nyitott pincében lehet kóstolni szerte a Balaton körül. Bátran kijelenthetjük: aki hétvégén a tó közelébe megy, az elugrani sem tud majd előle!

Mikor: április 29-30.
Hol: szerte a Balaton körül
Részletek:  itt, az esemény Facebook-oldalán

Bűbájos Hétvége Tarcalon

A Tokaj-hegyaljai falu egyik legnagyobb eseménye az évben a Bűbájos Hétvége: idén 15 helyszínen 36 programmal várják a látogatókat. A hétvége boron kívül a termékenységhez, nőiességhez, szépséghez is kapcsolódik, hiszen nagyon büszkék rá, hogy Könyves Kálmán úgy 900 évvel ezelőtt éppen Tarcalon jelentette ki, hogy boszorkányok márpedig nincsenek. Az átlagnál jóval több női borász felbukkanása várható!

Mikor: április 29. – május 1.
Hol: Tarcal
Részletek: www.bubajos.hu

Villányi Borzsongás 

Aki nagyobb léptékű fesztiválra vágyik, az a villányi borvidék 8 falujának 21 helyszínén válogathat, hogy bort kóstolna, enne, májusfát állítana, traktoron dűlőtúrázna, koncerteket hallgatna, vagy inkább ezt mind, ebben a sorrendben. A helyszínek között transzfert biztosítanak, az előre tervezők pedig itt tölthetik le a programfüzetet.

Mikor: 2017. április 29.- május 1.
Hol: Villányi borvidék
Részletek:  www.borzsongas.hu

 

Egri Csillag Weekend 

Akit a májusfák hidegen hagynak és jobban bukik a food truckokra, annak irány Eger. A négynapos buli alatt lesz idő lekóstolni az égről a csillagokat, hiszen a borászatok ezen a hétvégén mutatják be a legújabb évjáratú Egri Csillagaikat: idén 16 borászat cuccol ki a Dobó térre. A koncertek hétfő éjjelig tartanak, úgyhogy akár máshonnan hazafelé tartva is érdemes megállni egy “kilépőre”!

Mikor: 2017. április 28.- május 1.
Hol: Eger, Dobó tér
Részletek:  egricsillag.hu

A szerzőről


A kóstolás önismereti folyamat: nekem útközben derült ki, hogy igen költséges az ízlésem. Kényszeres vonzódást érzek az apró, fura dolgokhoz, a mezőgazdasági gépekhez (csak annyit mondok: terpesztraktor) és az erdőkhöz. A bor és a kaja szenvedély, a konyha kikapcsolódás. És MINDENBE teszek babérlevelet!